- Bewaar

- Bewaar
Aspergerolletjes met gebakken aardappelen en rucola
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller en verwijder het harde uiteinde.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 6 gelijke partjes.
-
Hak de rucola grof.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de asperges 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt 2 eetl. boter in de kookpot van de asperges. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verdeel de asperges over de sneetjes ham en rol ze op. Schik ze in een ovenschaal en lepel er de witte saus over (laat de puntjes vrij). Bestrooi met de geraspte kaas en zet 3 à 5 min. onder de ovengrill tot de kaas mooi goudbruin is.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met peper en zout en roer er net voor het opdienen de rucola onder.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en 100 g asperges en snij in stukjes. 2 Kook of stoom de aardappel, de asperges en 4 blaadjes rucola 20 min. gaar. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller en verwijder het harde uiteinde.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 6 gelijke partjes.
-
Hak de rucola grof.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de asperges 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt 2 eetl. boter in de kookpot van de asperges. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verdeel de asperges over de sneetjes ham en rol ze op. Schik ze in een ovenschaal en lepel er de witte saus over (laat de puntjes vrij). Bestrooi met de geraspte kaas en zet 3 à 5 min. onder de ovengrill tot de kaas mooi goudbruin is.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met peper en zout en roer er net voor het opdienen de rucola onder.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en 100 g asperges en snij in stukjes. 2 Kook of stoom de aardappel, de asperges en 4 blaadjes rucola 20 min. gaar. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië