Aspergerolletjes met gebakken aardappelen en rucola
Aspergerolletjes met gebakken aardappelen en rucola

Aspergerolletjes met gebakken aardappelen en rucola

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 46 g
Suiker 8.9 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 41.4 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller en verwijder het harde uiteinde.

  4. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 6 gelijke partjes.

  5. Hak de rucola grof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Kook intussen de asperges 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  9. Smelt 2 eetl. boter in de kookpot van de asperges. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verdeel de asperges over de sneetjes ham en rol ze op. Schik ze in een ovenschaal en lepel er de witte saus over (laat de puntjes vrij). Bestrooi met de geraspte kaas en zet 3 à 5 min. onder de ovengrill tot de kaas mooi goudbruin is.

  11. Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met peper en zout en roer er net voor het opdienen de rucola onder.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en 100 g asperges en snij in stukjes. 2 Kook of stoom de aardappel, de asperges en 4 blaadjes rucola 20 min. gaar. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller en verwijder het harde uiteinde.

  4. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 6 gelijke partjes.

  5. Hak de rucola grof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Kook intussen de asperges 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  9. Smelt 2 eetl. boter in de kookpot van de asperges. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verdeel de asperges over de sneetjes ham en rol ze op. Schik ze in een ovenschaal en lepel er de witte saus over (laat de puntjes vrij). Bestrooi met de geraspte kaas en zet 3 à 5 min. onder de ovengrill tot de kaas mooi goudbruin is.

  11. Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met peper en zout en roer er net voor het opdienen de rucola onder.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en 100 g asperges en snij in stukjes. 2 Kook of stoom de aardappel, de asperges en 4 blaadjes rucola 20 min. gaar. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 46 g
Suiker 8.9 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 41.4 g
Zout 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal