Aspergeroomsoep met groene toets
Aspergeroomsoep met groene toets

Aspergeroomsoep met groene toets

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 11.6 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de witte asperges van de top naar de voet en snij de harde uiteinden af (bewaar de schillen en de uiteinden). Snij de asperges in stukken.

  3. Snij de uiteinden van de groene aspergepunten. Snij daarna in 2.

  4. Bereiding:
  5. Kook de aspergeschillen en de uiteinden van beide aspergesoorten 10 min. in 1 L kokend water. Giet door een zeef en vang het kookvocht op.

  6. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  7. Zet de kookpot met het boteren bloemmengsel opnieuw op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend 7 dl heet water en 7 dl aspergevocht bij. Breng aan de kook.

  8. Voeg de stukken witte asperge en het bouillonblokje toe. Laat 25 min. koken en roer af en toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Kook ondertussen de groene aspergepunten 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Hak de waterkers grof.

  11. Mix de soep. Voeg de lichte room toe en laat nog even opwarmen (laat niet meer koken).

  12. Roer vlak voor het serveren de groene aspergepunten en de grofgehakte waterkers onder de soep.

Tip

Ideaal voor een buffet of als aperitiefhapje in kleine soepkommetjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de witte asperges van de top naar de voet en snij de harde uiteinden af (bewaar de schillen en de uiteinden). Snij de asperges in stukken.

  3. Snij de uiteinden van de groene aspergepunten. Snij daarna in 2.

  4. Bereiding:
  5. Kook de aspergeschillen en de uiteinden van beide aspergesoorten 10 min. in 1 L kokend water. Giet door een zeef en vang het kookvocht op.

  6. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  7. Zet de kookpot met het boteren bloemmengsel opnieuw op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend 7 dl heet water en 7 dl aspergevocht bij. Breng aan de kook.

  8. Voeg de stukken witte asperge en het bouillonblokje toe. Laat 25 min. koken en roer af en toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Kook ondertussen de groene aspergepunten 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Hak de waterkers grof.

  11. Mix de soep. Voeg de lichte room toe en laat nog even opwarmen (laat niet meer koken).

  12. Roer vlak voor het serveren de groene aspergepunten en de grofgehakte waterkers onder de soep.

Tip

Ideaal voor een buffet of als aperitiefhapje in kleine soepkommetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 11.6 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal