- Bewaar

- Bewaar
Aspergeroomsoep met groene toets
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de witte asperges van de top naar de voet en snij de harde uiteinden af (bewaar de schillen en de uiteinden). Snij de asperges in stukken.
-
Snij de uiteinden van de groene aspergepunten. Snij daarna in 2.
-
Bereiding:
-
Kook de aspergeschillen en de uiteinden van beide aspergesoorten 10 min. in 1 L kokend water. Giet door een zeef en vang het kookvocht op.
-
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
Zet de kookpot met het boteren bloemmengsel opnieuw op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend 7 dl heet water en 7 dl aspergevocht bij. Breng aan de kook.
-
Voeg de stukken witte asperge en het bouillonblokje toe. Laat 25 min. koken en roer af en toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Kook ondertussen de groene aspergepunten 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Hak de waterkers grof.
-
Mix de soep. Voeg de lichte room toe en laat nog even opwarmen (laat niet meer koken).
-
Roer vlak voor het serveren de groene aspergepunten en de grofgehakte waterkers onder de soep.
Ideaal voor een buffet of als aperitiefhapje in kleine soepkommetjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de witte asperges van de top naar de voet en snij de harde uiteinden af (bewaar de schillen en de uiteinden). Snij de asperges in stukken.
-
Snij de uiteinden van de groene aspergepunten. Snij daarna in 2.
-
Bereiding:
-
Kook de aspergeschillen en de uiteinden van beide aspergesoorten 10 min. in 1 L kokend water. Giet door een zeef en vang het kookvocht op.
-
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
Zet de kookpot met het boteren bloemmengsel opnieuw op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend 7 dl heet water en 7 dl aspergevocht bij. Breng aan de kook.
-
Voeg de stukken witte asperge en het bouillonblokje toe. Laat 25 min. koken en roer af en toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Kook ondertussen de groene aspergepunten 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Hak de waterkers grof.
-
Mix de soep. Voeg de lichte room toe en laat nog even opwarmen (laat niet meer koken).
-
Roer vlak voor het serveren de groene aspergepunten en de grofgehakte waterkers onder de soep.
Ideaal voor een buffet of als aperitiefhapje in kleine soepkommetjes.