Asperges met gorgonzola
Asperges met gorgonzola

Asperges met gorgonzola

35 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Vet 45.4 g
Koolhydraat 10.9 g
Eiwit 17.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij de (diepgevroren) asperges in 2 en kook 12 min. in lichtgezouten water waaraan u het citroensap toegevoegd hebt. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij het brood in blokjes en bak 4 min. goudbruin in 3 eetl. olijfolie. Kruid met paprikapoeder, oregano, peper en zout.

  4. Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Snij de gorgonzola in blokjes.

  6. Snij de rucola grof.

  7. Meng de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn, peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de grof gesneden rucola over de borden en schik er de koude asperges op.

  10. Bestrooi met de blokjes gorgonzola, de broodkorstjes en de geroosterde amandelschilfers. Besprenkel met de balsamicodressing.

  11. Afwerking:
  12. Serveer onmiddellijk en geef er ciabatta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij de (diepgevroren) asperges in 2 en kook 12 min. in lichtgezouten water waaraan u het citroensap toegevoegd hebt. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij het brood in blokjes en bak 4 min. goudbruin in 3 eetl. olijfolie. Kruid met paprikapoeder, oregano, peper en zout.

  4. Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Snij de gorgonzola in blokjes.

  6. Snij de rucola grof.

  7. Meng de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn, peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de grof gesneden rucola over de borden en schik er de koude asperges op.

  10. Bestrooi met de blokjes gorgonzola, de broodkorstjes en de geroosterde amandelschilfers. Besprenkel met de balsamicodressing.

  11. Afwerking:
  12. Serveer onmiddellijk en geef er ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Vet 45.4 g
Koolhydraat 10.9 g
Eiwit 17.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico D.O.C. Moncaro Italië Wijn Droge Italiaanse witte wijn gemaakt van vooral verdicchiodruiven. Die bezorgen de wijn zijn frisse, levendige smaak en neus van bloemetjes. Wijn Florale Savagnin A.C. Côtes du Jura Wijn Droge witte wijn van de savagnindruif. Na de dikke gele kleur volgt een rijk boeket van bloemen, mineralen, rijp geel fruit (ananas) en muskaat. Vol en rond, sappig en rijp, en tegelijk opmerkelijk fris en jong.

Bekijk het recept digitaal