- Bewaar

- Bewaar
Asperges op 2 wijzen met dunne lende
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Angelots de Villemaurine - A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Rasp de schil van de citroen en pers 1 citroenhelft.
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij 3/4 van de asperges in 3 gelijke stukken en snij ze daarna nog eens middendoor. Maak van de rest van de asperges linten met een dunschiller. Besprenkel de linten met het citroensap.
-
Snipper de munt fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 3 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukken asperge ± 10 min. beetgaar op een zacht vuur (zorg dat ze niet bruin worden). Kruid goed met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Besprenkel de aspergelinten met de olijfolie en kruid goed met zwarte peper en zout. Meng er de fijngesnipperde munt en de citroenzeste onder.
-
Dep de dunne lende droog met keukenpapier en kruid met zwarte peper en zout. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Bak verder naar smaak. Snij in schuine sneetjes.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Angelots de Villemaurine - A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Rasp de schil van de citroen en pers 1 citroenhelft.
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij 3/4 van de asperges in 3 gelijke stukken en snij ze daarna nog eens middendoor. Maak van de rest van de asperges linten met een dunschiller. Besprenkel de linten met het citroensap.
-
Snipper de munt fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 3 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukken asperge ± 10 min. beetgaar op een zacht vuur (zorg dat ze niet bruin worden). Kruid goed met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Besprenkel de aspergelinten met de olijfolie en kruid goed met zwarte peper en zout. Meng er de fijngesnipperde munt en de citroenzeste onder.
-
Dep de dunne lende droog met keukenpapier en kruid met zwarte peper en zout. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Bak verder naar smaak. Snij in schuine sneetjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Angelots de Villemaurine - A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru