Asperges op 2 wijzen met dunne lende
Asperges op 2 wijzen met dunne lende

Asperges op 2 wijzen met dunne lende

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 36.2 g
Eiwit 38 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  4. Rasp de schil van de citroen en pers 1 citroenhelft.

  5. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij 3/4 van de asperges in 3 gelijke stukken en snij ze daarna nog eens middendoor. Maak van de rest van de asperges linten met een dunschiller. Besprenkel de linten met het citroensap.

  6. Snipper de munt fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt intussen 3 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukken asperge ± 10 min. beetgaar op een zacht vuur (zorg dat ze niet bruin worden). Kruid goed met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  10. Besprenkel de aspergelinten met de olijfolie en kruid goed met zwarte peper en zout. Meng er de fijngesnipperde munt en de citroenzeste onder.

  11. Dep de dunne lende droog met keukenpapier en kruid met zwarte peper en zout. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Bak verder naar smaak. Snij in schuine sneetjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  4. Rasp de schil van de citroen en pers 1 citroenhelft.

  5. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij 3/4 van de asperges in 3 gelijke stukken en snij ze daarna nog eens middendoor. Maak van de rest van de asperges linten met een dunschiller. Besprenkel de linten met het citroensap.

  6. Snipper de munt fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt intussen 3 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukken asperge ± 10 min. beetgaar op een zacht vuur (zorg dat ze niet bruin worden). Kruid goed met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  10. Besprenkel de aspergelinten met de olijfolie en kruid goed met zwarte peper en zout. Meng er de fijngesnipperde munt en de citroenzeste onder.

  11. Dep de dunne lende droog met keukenpapier en kruid met zwarte peper en zout. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Bak verder naar smaak. Snij in schuine sneetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 36.2 g
Eiwit 38 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Angelots de Villemaurine - A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru

Bekijk het recept digitaal