Asperges op zijn Vlaams
Asperges op zijn Vlaams

Asperges op zijn Vlaams

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 22.8 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 5.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van top naar voet. Snij de harde uiteinden (± 2 cm) eraf.

  3. Kook de eieren hard in 10 min. Pel de hardgekookte eieren.

  4. Bereiding:
  5. Breng een grote kookpan lichtgezouten water aan de kook en leg er de geschilde asperges in. Laat ze 10 à 15 minuten koken, afhankelijk van de dikte. De asperges zijn gaar als u er makkelijk met een vork kan inprikken. Schep ze voorzichtig uit het water en laat uitlekken.

  6. Laat ondertussen de boter smelten en voeg er het citroensap, peper en zout aan toe.

  7. Plet de hardgekookte eieren fijn met een vork. Meng er de fijngehakte peterselie en wat peper en zout onder.

  8. Afwerking:
  9. Schik de asperges op voorverwarmde borden. Overgiet met de gesmolten boter en strooi er wat van het eiermengsel over.

  10. Dien onmiddellijk op.

Tip

Serveer met een rolletje beenham.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van top naar voet. Snij de harde uiteinden (± 2 cm) eraf.

  3. Kook de eieren hard in 10 min. Pel de hardgekookte eieren.

  4. Bereiding:
  5. Breng een grote kookpan lichtgezouten water aan de kook en leg er de geschilde asperges in. Laat ze 10 à 15 minuten koken, afhankelijk van de dikte. De asperges zijn gaar als u er makkelijk met een vork kan inprikken. Schep ze voorzichtig uit het water en laat uitlekken.

  6. Laat ondertussen de boter smelten en voeg er het citroensap, peper en zout aan toe.

  7. Plet de hardgekookte eieren fijn met een vork. Meng er de fijngehakte peterselie en wat peper en zout onder.

  8. Afwerking:
  9. Schik de asperges op voorverwarmde borden. Overgiet met de gesmolten boter en strooi er wat van het eiermengsel over.

  10. Dien onmiddellijk op.

Tip

Serveer met een rolletje beenham.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 22.8 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 5.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc Premier Cru A.C. Moselle luxembourgeoise

Bekijk het recept digitaal