- Bewaar

- Bewaar
Asperges op zijn Vlaams
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Premier Cru A.C. Moselle luxembourgeoise
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de asperges van top naar voet. Snij de harde uiteinden (± 2 cm) eraf.
-
Kook de eieren hard in 10 min. Pel de hardgekookte eieren.
-
Bereiding:
-
Breng een grote kookpan lichtgezouten water aan de kook en leg er de geschilde asperges in. Laat ze 10 à 15 minuten koken, afhankelijk van de dikte. De asperges zijn gaar als u er makkelijk met een vork kan inprikken. Schep ze voorzichtig uit het water en laat uitlekken.
-
Laat ondertussen de boter smelten en voeg er het citroensap, peper en zout aan toe.
-
Plet de hardgekookte eieren fijn met een vork. Meng er de fijngehakte peterselie en wat peper en zout onder.
-
Afwerking:
-
Schik de asperges op voorverwarmde borden. Overgiet met de gesmolten boter en strooi er wat van het eiermengsel over.
-
Dien onmiddellijk op.
Serveer met een rolletje beenham.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Premier Cru A.C. Moselle luxembourgeoise
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de asperges van top naar voet. Snij de harde uiteinden (± 2 cm) eraf.
-
Kook de eieren hard in 10 min. Pel de hardgekookte eieren.
-
Bereiding:
-
Breng een grote kookpan lichtgezouten water aan de kook en leg er de geschilde asperges in. Laat ze 10 à 15 minuten koken, afhankelijk van de dikte. De asperges zijn gaar als u er makkelijk met een vork kan inprikken. Schep ze voorzichtig uit het water en laat uitlekken.
-
Laat ondertussen de boter smelten en voeg er het citroensap, peper en zout aan toe.
-
Plet de hardgekookte eieren fijn met een vork. Meng er de fijngehakte peterselie en wat peper en zout onder.
-
Afwerking:
-
Schik de asperges op voorverwarmde borden. Overgiet met de gesmolten boter en strooi er wat van het eiermengsel over.
-
Dien onmiddellijk op.
Serveer met een rolletje beenham.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Premier Cru A.C. Moselle luxembourgeoise