Aspergeslaatje met geitenkaas en lente-uitjes
Aspergeslaatje met geitenkaas en lente-uitjes

Aspergeslaatje met geitenkaas en lente-uitjes

25 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 326 kcal
Vet 29.4 g
Koolhydraat 5.6 g
Eiwit 9.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges (2 cm) en snij de helft in de lengte in 2 en daarna in stukjes van 4 cm.

  3. Snij de rest van de asperges met een dunschiller in lange slierten.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes asperge 8 à 10 min. tot ze mooi bruin zijn. Kruid met peper en zout.

  6. Snij de geitenkaas intussen in blokjes en snipper de lenteuitjes fijn.

  7. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  8. Meng de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Meng de rucola met de aspergeslierten en de gebakken aspergestukken. Besprenkel met de vinaigrette. Meng er de pijnboompitten, geitenkaasblokjes en lente-uitjes onder.

Tip

Als u dit slaatje serveert als lunch, geef er dan een stukje brood of stokbrood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges (2 cm) en snij de helft in de lengte in 2 en daarna in stukjes van 4 cm.

  3. Snij de rest van de asperges met een dunschiller in lange slierten.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes asperge 8 à 10 min. tot ze mooi bruin zijn. Kruid met peper en zout.

  6. Snij de geitenkaas intussen in blokjes en snipper de lenteuitjes fijn.

  7. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  8. Meng de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Meng de rucola met de aspergeslierten en de gebakken aspergestukken. Besprenkel met de vinaigrette. Meng er de pijnboompitten, geitenkaasblokjes en lente-uitjes onder.

Tip

Als u dit slaatje serveert als lunch, geef er dan een stukje brood of stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 326 kcal
Vet 29.4 g
Koolhydraat 5.6 g
Eiwit 9.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus (sterk blond bier)

Bekijk het recept digitaal