Aspergeslaatje met gerookte zalm en zachtgekookt eitje
Aspergeslaatje met gerookte zalm en zachtgekookt eitje

Aspergeslaatje met gerookte zalm en zachtgekookt eitje

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 323 kcal
Vet 25 g
Koolhydraat 7.4 g
Eiwit 17.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de sneetjes gerookte zalm in brede repen.

  4. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij ze in stukjes van 4 cm.

  5. Kook de asperges 5 à 6 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Kook de diepgevroren erwten 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel ze even onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie en de boter in een (grill)pan en bak de asperges goudbruin.

  9. Meng de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn en de honing, en kruid met zwarte peper en zout. Giet de vinaigrette over de sla.

  10. Kook de eieren 4,5 min. zacht in kokend water. Spoel ze even onder koud water (zo stopt het kookproces meteen).

  11. Leg intussen in elk bord wat salade en verdeel er de asperges, de erwten en de zalmrepen over.

  12. Pel voorzichtig de eieren en leg ze op de salade. Snij ze net voor het serveren open.

  13. Afwerking:
  14. Lekker als lichte lunch met wat stokbrood.

  15. Vegetarische variant: vervang de zalmreepjes door bv. parmezaanschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de sneetjes gerookte zalm in brede repen.

  4. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij ze in stukjes van 4 cm.

  5. Kook de asperges 5 à 6 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Kook de diepgevroren erwten 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel ze even onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie en de boter in een (grill)pan en bak de asperges goudbruin.

  9. Meng de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn en de honing, en kruid met zwarte peper en zout. Giet de vinaigrette over de sla.

  10. Kook de eieren 4,5 min. zacht in kokend water. Spoel ze even onder koud water (zo stopt het kookproces meteen).

  11. Leg intussen in elk bord wat salade en verdeel er de asperges, de erwten en de zalmrepen over.

  12. Pel voorzichtig de eieren en leg ze op de salade. Snij ze net voor het serveren open.

  13. Afwerking:
  14. Lekker als lichte lunch met wat stokbrood.

  15. Vegetarische variant: vervang de zalmreepjes door bv. parmezaanschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 323 kcal
Vet 25 g
Koolhydraat 7.4 g
Eiwit 17.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Nobilo `Regional Collection' Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal