- Bewaar

- Bewaar
Aspergeslaatje met gerookte zalm en zachtgekookt eitje
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Nobilo `Regional Collection' Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de sneetjes gerookte zalm in brede repen.
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij ze in stukjes van 4 cm.
-
Kook de asperges 5 à 6 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook de diepgevroren erwten 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel ze even onder koud water.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie en de boter in een (grill)pan en bak de asperges goudbruin.
-
Meng de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn en de honing, en kruid met zwarte peper en zout. Giet de vinaigrette over de sla.
-
Kook de eieren 4,5 min. zacht in kokend water. Spoel ze even onder koud water (zo stopt het kookproces meteen).
-
Leg intussen in elk bord wat salade en verdeel er de asperges, de erwten en de zalmrepen over.
-
Pel voorzichtig de eieren en leg ze op de salade. Snij ze net voor het serveren open.
-
Afwerking:
-
Lekker als lichte lunch met wat stokbrood.
-
Vegetarische variant: vervang de zalmreepjes door bv. parmezaanschilfers.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Nobilo `Regional Collection' Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de sneetjes gerookte zalm in brede repen.
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij ze in stukjes van 4 cm.
-
Kook de asperges 5 à 6 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook de diepgevroren erwten 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel ze even onder koud water.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie en de boter in een (grill)pan en bak de asperges goudbruin.
-
Meng de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn en de honing, en kruid met zwarte peper en zout. Giet de vinaigrette over de sla.
-
Kook de eieren 4,5 min. zacht in kokend water. Spoel ze even onder koud water (zo stopt het kookproces meteen).
-
Leg intussen in elk bord wat salade en verdeel er de asperges, de erwten en de zalmrepen over.
-
Pel voorzichtig de eieren en leg ze op de salade. Snij ze net voor het serveren open.
-
Afwerking:
-
Lekker als lichte lunch met wat stokbrood.
-
Vegetarische variant: vervang de zalmreepjes door bv. parmezaanschilfers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Nobilo `Regional Collection' Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland