- Bewaar

- Bewaar
Aspergeslaatje met vinaigrette
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook de (diepgevroren) asperges gaar in lichtgezouten water gedurende 12 min. Laat goed uitlekken en snij in stukjes. Bewaar het kookvocht.
-
Snij de tapastomaten in 2, de gedroogde tomaten in reepjes.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Plet de korianderbolletjes (tussen 2 eetlepels).
-
Bereiding:
-
Meng de stukjes asperge met de tapastomaten, de gedroogde tomaten, de geroosterde pijnboompitten en de geplette korianderbolletjes.
-
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette met 6 eetl. kookvocht van de asperges.
-
Verdeel de gemengde sla over de borden en leg er het aspergeslaatje bovenop.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk met de vinaigrette. Lekker bij gegrild vlees.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook de (diepgevroren) asperges gaar in lichtgezouten water gedurende 12 min. Laat goed uitlekken en snij in stukjes. Bewaar het kookvocht.
-
Snij de tapastomaten in 2, de gedroogde tomaten in reepjes.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Plet de korianderbolletjes (tussen 2 eetlepels).
-
Bereiding:
-
Meng de stukjes asperge met de tapastomaten, de gedroogde tomaten, de geroosterde pijnboompitten en de geplette korianderbolletjes.
-
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette met 6 eetl. kookvocht van de asperges.
-
Verdeel de gemengde sla over de borden en leg er het aspergeslaatje bovenop.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk met de vinaigrette. Lekker bij gegrild vlees.