Aspergesoep met amandelen
Aspergesoep met amandelen

Aspergesoep met amandelen

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 331 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 9.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bak de amandelschilfers goudbruin zonder vetstof in een pan of wok met antiaanbaklaag.

  3. Snij de (diepgevroren) asperges in heel kleine stukjes. Laat enkel aan de punten ongeveer 2 cm.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Bak de ui glazig in de boter gedurende 1 min. Voeg er de (diepgevroren) aspergestukjes en aspergepunten bij, de gevogeltefond, peper en zout, en laat 10 min. koken. Haal er een 12-tal aspergepunten uit en hou opzij.

  8. Voeg het amandelpoeder en de room toe en laat nog 3 min. koken.

  9. Mix de soep fijn. Voeg water toe tot de soep romig is en doe er de aspergepunten weer in. Roer een eidooier los in enkele lepels soep en voeg bij de soep. Verwarm indien nodig nog wat op een zacht vuur. Laat niet meer koken.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi elk bord met amandelschilfers en wat fijngesnipperde peterselie.

Tip

- Vervangt u de gevogeltefond door groentebouillon, dan krijgt u een heerlijke vegetarische soep. - Voor een extra feestelijke toets voegt u enkele grijze Noordzeegarnalen toe. - U kan de soep tot en met het mixen vooraf bereiden. Met verse asperges Schil de asperges met een dunschiller (van onder de kop naar beneden) en snij in kleinere stukjes. Laat 15 min. koken (punt 1).U kan ook de schillen laten meekoken en ze terug uit de soep halen samen met de aspergepunten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bak de amandelschilfers goudbruin zonder vetstof in een pan of wok met antiaanbaklaag.

  3. Snij de (diepgevroren) asperges in heel kleine stukjes. Laat enkel aan de punten ongeveer 2 cm.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Bak de ui glazig in de boter gedurende 1 min. Voeg er de (diepgevroren) aspergestukjes en aspergepunten bij, de gevogeltefond, peper en zout, en laat 10 min. koken. Haal er een 12-tal aspergepunten uit en hou opzij.

  8. Voeg het amandelpoeder en de room toe en laat nog 3 min. koken.

  9. Mix de soep fijn. Voeg water toe tot de soep romig is en doe er de aspergepunten weer in. Roer een eidooier los in enkele lepels soep en voeg bij de soep. Verwarm indien nodig nog wat op een zacht vuur. Laat niet meer koken.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi elk bord met amandelschilfers en wat fijngesnipperde peterselie.

Tip

- Vervangt u de gevogeltefond door groentebouillon, dan krijgt u een heerlijke vegetarische soep. - Voor een extra feestelijke toets voegt u enkele grijze Noordzeegarnalen toe. - U kan de soep tot en met het mixen vooraf bereiden. Met verse asperges Schil de asperges met een dunschiller (van onder de kop naar beneden) en snij in kleinere stukjes. Laat 15 min. koken (punt 1).U kan ook de schillen laten meekoken en ze terug uit de soep halen samen met de aspergepunten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 331 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 9.9 g

Bekijk het recept digitaal