Aspergesoep met oesterzwammen
Aspergesoep met oesterzwammen

Aspergesoep met oesterzwammen

1 u.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 76 kcal
Vet 4.6 g
Koolhydraat 5 g
Eiwit 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.

  5. Smelt de boter in een braadpan en stoof de reepjes oesterzwam 5 min. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.

  6. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij de punten eraf en zet opzij.

  7. Hak het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de aspergepunten toe en laat 7 min. koken. Haal ze uit de bouillon en zet opzij. Doe vervolgens de aspergestengels in de kookpot en laat 20 à 25 min. koken.

  10. Mix de soep heel fijn en voeg een beetje water toe als ze te dik is. Zeef ze eventueel als u een mooie gladde soep wil.

  11. Voeg de aspergepunten en de reepjes oesterzwam toe en laat nog even opwarmen. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Roer vlak voor het serveren het fijngehakte bieslook en de maderawijn onder de soep.

Tip

- Bestrooi de soep met aspergepunten, geroosterde amandelschilfers en fijngesnipperde peterselie. - Voeg zalmsnippers of grijze garnalen toe en versier met enkele takjes platte peterselie. - Bestrooi de soep met fijngeprakte hardgekookte eieren of leg er gehalveerde kwarteleieren in. Werk af met stukjes gekookte ham.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.

  5. Smelt de boter in een braadpan en stoof de reepjes oesterzwam 5 min. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.

  6. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij de punten eraf en zet opzij.

  7. Hak het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de aspergepunten toe en laat 7 min. koken. Haal ze uit de bouillon en zet opzij. Doe vervolgens de aspergestengels in de kookpot en laat 20 à 25 min. koken.

  10. Mix de soep heel fijn en voeg een beetje water toe als ze te dik is. Zeef ze eventueel als u een mooie gladde soep wil.

  11. Voeg de aspergepunten en de reepjes oesterzwam toe en laat nog even opwarmen. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Roer vlak voor het serveren het fijngehakte bieslook en de maderawijn onder de soep.

Tip

- Bestrooi de soep met aspergepunten, geroosterde amandelschilfers en fijngesnipperde peterselie. - Voeg zalmsnippers of grijze garnalen toe en versier met enkele takjes platte peterselie. - Bestrooi de soep met fijngeprakte hardgekookte eieren of leg er gehalveerde kwarteleieren in. Werk af met stukjes gekookte ham.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 76 kcal
Vet 4.6 g
Koolhydraat 5 g
Eiwit 1.7 g

Bekijk het recept digitaal