- Bewaar

- Bewaar
Aspergesoep met oesterzwammen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.
-
Smelt de boter in een braadpan en stoof de reepjes oesterzwam 5 min. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij de punten eraf en zet opzij.
-
Hak het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de aspergepunten toe en laat 7 min. koken. Haal ze uit de bouillon en zet opzij. Doe vervolgens de aspergestengels in de kookpot en laat 20 à 25 min. koken.
-
Mix de soep heel fijn en voeg een beetje water toe als ze te dik is. Zeef ze eventueel als u een mooie gladde soep wil.
-
Voeg de aspergepunten en de reepjes oesterzwam toe en laat nog even opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Roer vlak voor het serveren het fijngehakte bieslook en de maderawijn onder de soep.
- Bestrooi de soep met aspergepunten, geroosterde amandelschilfers en fijngesnipperde peterselie. - Voeg zalmsnippers of grijze garnalen toe en versier met enkele takjes platte peterselie. - Bestrooi de soep met fijngeprakte hardgekookte eieren of leg er gehalveerde kwarteleieren in. Werk af met stukjes gekookte ham.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.
-
Smelt de boter in een braadpan en stoof de reepjes oesterzwam 5 min. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij de punten eraf en zet opzij.
-
Hak het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de aspergepunten toe en laat 7 min. koken. Haal ze uit de bouillon en zet opzij. Doe vervolgens de aspergestengels in de kookpot en laat 20 à 25 min. koken.
-
Mix de soep heel fijn en voeg een beetje water toe als ze te dik is. Zeef ze eventueel als u een mooie gladde soep wil.
-
Voeg de aspergepunten en de reepjes oesterzwam toe en laat nog even opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Roer vlak voor het serveren het fijngehakte bieslook en de maderawijn onder de soep.
- Bestrooi de soep met aspergepunten, geroosterde amandelschilfers en fijngesnipperde peterselie. - Voeg zalmsnippers of grijze garnalen toe en versier met enkele takjes platte peterselie. - Bestrooi de soep met fijngeprakte hardgekookte eieren of leg er gehalveerde kwarteleieren in. Werk af met stukjes gekookte ham.