Aspergesoepje met garnituur
Aspergesoepje met garnituur

Aspergesoepje met garnituur

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 205 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Verwijder het harde uiteinde en schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller. Hou 8 aspergepunten van ± 8 cm opzij en snij de rest in stukjes.

  5. Snij 1 blad van de prei (wit en groen) in 4 lange slierten van 1/2 cm.

  6. Snipper het preiwit fijn.

  7. Kook de aspergepunten 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Doe er de laatste 2 min. de preislierten bij. Giet af.

  8. Bind telkens een preisliert rond 2 aspergepunten.

  9. Bereiding:
  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het preiwit 2 à 3 min.

  11. Voeg de stukjes asperge toe en bestrooi met de bloem. Meng goed en voeg de groentebouillon toe. Laat 20 min. sudderen op een matig vuur.

  12. Mix de soep en voeg de lichte room toe. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Leg 1 aspergebundeltje in het midden van elk bord.

Tip

Verwarm de aspergebundeltjes in de oven of bak ze kort in een klontje boter. Hou de schillen van de asperges bij voor een volgende soep. Deze soep is ook lekker met diepvriesasperges.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Verwijder het harde uiteinde en schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller. Hou 8 aspergepunten van ± 8 cm opzij en snij de rest in stukjes.

  5. Snij 1 blad van de prei (wit en groen) in 4 lange slierten van 1/2 cm.

  6. Snipper het preiwit fijn.

  7. Kook de aspergepunten 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Doe er de laatste 2 min. de preislierten bij. Giet af.

  8. Bind telkens een preisliert rond 2 aspergepunten.

  9. Bereiding:
  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het preiwit 2 à 3 min.

  11. Voeg de stukjes asperge toe en bestrooi met de bloem. Meng goed en voeg de groentebouillon toe. Laat 20 min. sudderen op een matig vuur.

  12. Mix de soep en voeg de lichte room toe. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Leg 1 aspergebundeltje in het midden van elk bord.

Tip

Verwarm de aspergebundeltjes in de oven of bak ze kort in een klontje boter. Hou de schillen van de asperges bij voor een volgende soep. Deze soep is ook lekker met diepvriesasperges.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 205 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 3.5 g

Bekijk het recept digitaal