Aspergesoepje met krokante pancetta
Aspergesoepje met krokante pancetta

Aspergesoepje met krokante pancetta

Soep
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 147 kcal
Vet 10.7 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 7 g
Suiker 3.6 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 4.6 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij de asperges in stukken en hou de punten apart.

  5. Snij de uien in stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek in stukjes.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.

  10. Voeg de asperges toe (niet de punten) en laat 7 min. koken. Mix fijn en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng er de room onder.

  11. Voeg de aspergepunten toe en laat nog 10 min. verder garen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de pancettasnippers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij de asperges in stukken en hou de punten apart.

  5. Snij de uien in stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek in stukjes.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.

  10. Voeg de asperges toe (niet de punten) en laat 7 min. koken. Mix fijn en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng er de room onder.

  11. Voeg de aspergepunten toe en laat nog 10 min. verder garen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de pancettasnippers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 147 kcal
Vet 10.7 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 7 g
Suiker 3.6 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 4.6 g
Zout 1.7 g

Bekijk het recept digitaal