- Bewaar

- Bewaar
Aspergesoepje met krokante pancetta
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij de asperges in stukken en hou de punten apart.
-
Snij de uien in stukken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek in stukjes.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
-
Voeg de asperges toe (niet de punten) en laat 7 min. koken. Mix fijn en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng er de room onder.
-
Voeg de aspergepunten toe en laat nog 10 min. verder garen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de pancettasnippers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij de asperges in stukken en hou de punten apart.
-
Snij de uien in stukken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek in stukjes.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
-
Voeg de asperges toe (niet de punten) en laat 7 min. koken. Mix fijn en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng er de room onder.
-
Voeg de aspergepunten toe en laat nog 10 min. verder garen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de pancettasnippers.