- Bewaar

- Bewaar
Aspergevelouté
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de asperges met een dunschiller van de top naar de voet en bewaar de schillen. Snij het harde uiteinde weg.
-
Doe de aspergeschillen in een kookpot met 3 dl water en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur. Giet door een zeef en bewaar het kookvocht.
-
Snij ondertussen de puntjes van de asperges en zet opzij. Snij de rest van de asperges in grove stukken.
-
Spoel de prei goed schoon onder koud water en snipper samen met de ui fijn.
-
Hak de sprietjes bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Voeg het kookvocht van de aspergeschillen toe aan de kippenbouillon en breng aan de kook in een kookpot. Kook de aspergepuntjes 3 à 4 min. beetgaar. Haal ze met een schuimspaan uit de bouillon en zet opzij.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde prei en ui 5 min.
-
Voeg de stukken asperge toe en overgiet met de bouillon.
-
Breng opnieuw aan de kook en laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.
-
Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.
-
Klop de eidooier los met de lichte room. Voeg toe aan de soep en meng goed. Laat de soep niet meer koken.
-
Voeg de aspergepuntjes toe aan de soep.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en werk af met het fijngehakte bieslook.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de asperges met een dunschiller van de top naar de voet en bewaar de schillen. Snij het harde uiteinde weg.
-
Doe de aspergeschillen in een kookpot met 3 dl water en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur. Giet door een zeef en bewaar het kookvocht.
-
Snij ondertussen de puntjes van de asperges en zet opzij. Snij de rest van de asperges in grove stukken.
-
Spoel de prei goed schoon onder koud water en snipper samen met de ui fijn.
-
Hak de sprietjes bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Voeg het kookvocht van de aspergeschillen toe aan de kippenbouillon en breng aan de kook in een kookpot. Kook de aspergepuntjes 3 à 4 min. beetgaar. Haal ze met een schuimspaan uit de bouillon en zet opzij.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde prei en ui 5 min.
-
Voeg de stukken asperge toe en overgiet met de bouillon.
-
Breng opnieuw aan de kook en laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.
-
Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.
-
Klop de eidooier los met de lichte room. Voeg toe aan de soep en meng goed. Laat de soep niet meer koken.
-
Voeg de aspergepuntjes toe aan de soep.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en werk af met het fijngehakte bieslook.