Aspergevelouté
Aspergevelouté

Aspergevelouté

1 u. 5 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 129 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 9 g
Eiwit 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Schil de asperges met een dunschiller van de top naar de voet en bewaar de schillen. Snij het harde uiteinde weg.

  5. Doe de aspergeschillen in een kookpot met 3 dl water en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur. Giet door een zeef en bewaar het kookvocht.

  6. Snij ondertussen de puntjes van de asperges en zet opzij. Snij de rest van de asperges in grove stukken.

  7. Spoel de prei goed schoon onder koud water en snipper samen met de ui fijn.

  8. Hak de sprietjes bieslook fijn.

  9. Bereiding:
  10. Voeg het kookvocht van de aspergeschillen toe aan de kippenbouillon en breng aan de kook in een kookpot. Kook de aspergepuntjes 3 à 4 min. beetgaar. Haal ze met een schuimspaan uit de bouillon en zet opzij.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde prei en ui 5 min.

  12. Voeg de stukken asperge toe en overgiet met de bouillon.

  13. Breng opnieuw aan de kook en laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.

  14. Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.

  15. Klop de eidooier los met de lichte room. Voeg toe aan de soep en meng goed. Laat de soep niet meer koken.

  16. Voeg de aspergepuntjes toe aan de soep.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en werk af met het fijngehakte bieslook.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Schil de asperges met een dunschiller van de top naar de voet en bewaar de schillen. Snij het harde uiteinde weg.

  5. Doe de aspergeschillen in een kookpot met 3 dl water en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur. Giet door een zeef en bewaar het kookvocht.

  6. Snij ondertussen de puntjes van de asperges en zet opzij. Snij de rest van de asperges in grove stukken.

  7. Spoel de prei goed schoon onder koud water en snipper samen met de ui fijn.

  8. Hak de sprietjes bieslook fijn.

  9. Bereiding:
  10. Voeg het kookvocht van de aspergeschillen toe aan de kippenbouillon en breng aan de kook in een kookpot. Kook de aspergepuntjes 3 à 4 min. beetgaar. Haal ze met een schuimspaan uit de bouillon en zet opzij.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde prei en ui 5 min.

  12. Voeg de stukken asperge toe en overgiet met de bouillon.

  13. Breng opnieuw aan de kook en laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.

  14. Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.

  15. Klop de eidooier los met de lichte room. Voeg toe aan de soep en meng goed. Laat de soep niet meer koken.

  16. Voeg de aspergepuntjes toe aan de soep.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en werk af met het fijngehakte bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 129 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 9 g
Eiwit 3.7 g

Bekijk het recept digitaal