- Bewaar

- Bewaar
Aubergine-venkelsoep met gedroogde tomaat
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de ui en het teentje knoflook grof.
-
Snij de aubergine in stukken.
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes. Hou het venkelgroen apart voor de versiering.
-
Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
-
Snij de gedroogde tomaten in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de ui, het knoflook, de aubergine en de venkel toe en laat enkele minuten stoven.
-
Giet er de bouillon bij en voeg de tomatenpuree toe. Kruid met de geplette korianderbolletjes en de pilipili.
-
Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. koken op een zacht vuur.
-
Bak intussen het stokbrood af in de oven (baktijd: zie verpakking). Snij in sneetjes en rooster goudbruin onder de ovengrill.
-
Mix de soep fijn en breng eventueel op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Meng de reepjes gedroogde tomaat en het venkelgroen onder de soep. Dien op met het geroosterde stokbrood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de ui en het teentje knoflook grof.
-
Snij de aubergine in stukken.
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes. Hou het venkelgroen apart voor de versiering.
-
Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
-
Snij de gedroogde tomaten in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de ui, het knoflook, de aubergine en de venkel toe en laat enkele minuten stoven.
-
Giet er de bouillon bij en voeg de tomatenpuree toe. Kruid met de geplette korianderbolletjes en de pilipili.
-
Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. koken op een zacht vuur.
-
Bak intussen het stokbrood af in de oven (baktijd: zie verpakking). Snij in sneetjes en rooster goudbruin onder de ovengrill.
-
Mix de soep fijn en breng eventueel op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Meng de reepjes gedroogde tomaat en het venkelgroen onder de soep. Dien op met het geroosterde stokbrood.