Aubergine-venkelsoep met gedroogde tomaat
Aubergine-venkelsoep met gedroogde tomaat

Aubergine-venkelsoep met gedroogde tomaat

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 297 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 45 g
Eiwit 8.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de ui en het teentje knoflook grof.

  5. Snij de aubergine in stukken.

  6. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes. Hou het venkelgroen apart voor de versiering.

  7. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  8. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de ui, het knoflook, de aubergine en de venkel toe en laat enkele minuten stoven.

  12. Giet er de bouillon bij en voeg de tomatenpuree toe. Kruid met de geplette korianderbolletjes en de pilipili.

  13. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. koken op een zacht vuur.

  14. Bak intussen het stokbrood af in de oven (baktijd: zie verpakking). Snij in sneetjes en rooster goudbruin onder de ovengrill.

  15. Mix de soep fijn en breng eventueel op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Meng de reepjes gedroogde tomaat en het venkelgroen onder de soep. Dien op met het geroosterde stokbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de ui en het teentje knoflook grof.

  5. Snij de aubergine in stukken.

  6. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes. Hou het venkelgroen apart voor de versiering.

  7. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  8. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de ui, het knoflook, de aubergine en de venkel toe en laat enkele minuten stoven.

  12. Giet er de bouillon bij en voeg de tomatenpuree toe. Kruid met de geplette korianderbolletjes en de pilipili.

  13. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. koken op een zacht vuur.

  14. Bak intussen het stokbrood af in de oven (baktijd: zie verpakking). Snij in sneetjes en rooster goudbruin onder de ovengrill.

  15. Mix de soep fijn en breng eventueel op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Meng de reepjes gedroogde tomaat en het venkelgroen onder de soep. Dien op met het geroosterde stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 297 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 45 g
Eiwit 8.2 g

Bekijk het recept digitaal