- Bewaar

- Bewaar
Auberginecake met munt en pistachenoten
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de aubergine in 2. Snij 1 helft in blokjes van 1 cm. Snij de andere helft in dunne schijfjes van maximaal 1/2 cm dik.
-
Hak de pistachenootjes grof.
-
Rits de blaadjes van de takjes munt en hak grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes goudbruin.
-
Meng intussen 180 g bloem met het bakpoeder en voeg de geraspte gruyère en de grofgehakte munt toe.
-
Klop de eieren los samen met de melk en 1 dl olijfolie.
-
Meng het eimengsel met het bloemmengsel.
-
Voeg de gebakken aubergineblokjes en de gehakte pistachenoten toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Beboter een cakevorm en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het deeg in. Leg er de schijfjes aubergine bovenop en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
-
Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Serveer de cake lauw of koud als voorgerecht of lunch, met een frisse, gemengde salade erbij.
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de aubergine in 2. Snij 1 helft in blokjes van 1 cm. Snij de andere helft in dunne schijfjes van maximaal 1/2 cm dik.
-
Hak de pistachenootjes grof.
-
Rits de blaadjes van de takjes munt en hak grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes goudbruin.
-
Meng intussen 180 g bloem met het bakpoeder en voeg de geraspte gruyère en de grofgehakte munt toe.
-
Klop de eieren los samen met de melk en 1 dl olijfolie.
-
Meng het eimengsel met het bloemmengsel.
-
Voeg de gebakken aubergineblokjes en de gehakte pistachenoten toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Beboter een cakevorm en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het deeg in. Leg er de schijfjes aubergine bovenop en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
-
Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Serveer de cake lauw of koud als voorgerecht of lunch, met een frisse, gemengde salade erbij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux