Auberginecake met munt en pistachenoten
Auberginecake met munt en pistachenoten

Auberginecake met munt en pistachenoten

1 u. 20 min.
Lunch
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vet 25.4 g
Koolhydraat 19.5 g
Eiwit 9.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de aubergine in 2. Snij 1 helft in blokjes van 1 cm. Snij de andere helft in dunne schijfjes van maximaal 1/2 cm dik.

  4. Hak de pistachenootjes grof.

  5. Rits de blaadjes van de takjes munt en hak grof.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes goudbruin.

  9. Meng intussen 180 g bloem met het bakpoeder en voeg de geraspte gruyère en de grofgehakte munt toe.

  10. Klop de eieren los samen met de melk en 1 dl olijfolie.

  11. Meng het eimengsel met het bloemmengsel.

  12. Voeg de gebakken aubergineblokjes en de gehakte pistachenoten toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Beboter een cakevorm en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het deeg in. Leg er de schijfjes aubergine bovenop en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.

  14. Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de cake lauw of koud als voorgerecht of lunch, met een frisse, gemengde salade erbij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de aubergine in 2. Snij 1 helft in blokjes van 1 cm. Snij de andere helft in dunne schijfjes van maximaal 1/2 cm dik.

  4. Hak de pistachenootjes grof.

  5. Rits de blaadjes van de takjes munt en hak grof.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes goudbruin.

  9. Meng intussen 180 g bloem met het bakpoeder en voeg de geraspte gruyère en de grofgehakte munt toe.

  10. Klop de eieren los samen met de melk en 1 dl olijfolie.

  11. Meng het eimengsel met het bloemmengsel.

  12. Voeg de gebakken aubergineblokjes en de gehakte pistachenoten toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Beboter een cakevorm en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het deeg in. Leg er de schijfjes aubergine bovenop en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.

  14. Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de cake lauw of koud als voorgerecht of lunch, met een frisse, gemengde salade erbij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vet 25.4 g
Koolhydraat 19.5 g
Eiwit 9.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal