Auberginekaviaar
Auberginekaviaar

Auberginekaviaar

45 min.
Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 23 kcal
Vet 2 g
Koolhydraat 1 g
Eiwit 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de ongeschilde aubergines doormidden en maak enkele inkepingen in de schil. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met een scheutje olijfolie. Kruid met 1 eetl. tijm. Laat gedurende 30 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 175 °C. Draai de aubergines regelmatig om.

  3. Verwijder de schil van de aubergines en doe het in stukken gesneden vruchtvlees in een kom. Voeg het teentje knoflook, 2 eetl. olijfolie en het sap van 1/4 citroen toe. Kruid met peper en zout.

  4. Mix tot een gladde mengeling.

  5. Afwerking:
  6. Dien goed gekoeld op met stukjes geroosterd pittabrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de ongeschilde aubergines doormidden en maak enkele inkepingen in de schil. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met een scheutje olijfolie. Kruid met 1 eetl. tijm. Laat gedurende 30 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 175 °C. Draai de aubergines regelmatig om.

  3. Verwijder de schil van de aubergines en doe het in stukken gesneden vruchtvlees in een kom. Voeg het teentje knoflook, 2 eetl. olijfolie en het sap van 1/4 citroen toe. Kruid met peper en zout.

  4. Mix tot een gladde mengeling.

  5. Afwerking:
  6. Dien goed gekoeld op met stukjes geroosterd pittabrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 23 kcal
Vet 2 g
Koolhydraat 1 g
Eiwit 0.3 g

Bekijk het recept digitaal