Avocadoglaasje met rode biet
Avocadoglaasje met rode biet

Avocadoglaasje met rode biet

25 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 102 kcal
Vet 6.9 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg de rijstvermicelli 4 min. in lichtgezouten heet water. Spoel af en laat uitlekken. Snij in stukken.

  3. Bak de spekblokjes ± 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de ketjap toe en roerbak 1 min. Neem van het vuur en kruid met zwarte peper.

  4. Snij de rode biet in kleine blokjes. Snipper de koriander fijn (hou 10 blaadjes opzij) en hak de cashewnoten grof. Meng de rode biet, de noten en de koriander met de rijstvermicelli en de spekblokjes.

  5. Mix de avocado samen met het limoensap, het teentje knoflook, zwarte peper en zout.

  6. Verdeel de avocadopuree over 10 glaasjes en vul aan met de rode biet. Leg er de korianderblaadjes op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg de rijstvermicelli 4 min. in lichtgezouten heet water. Spoel af en laat uitlekken. Snij in stukken.

  3. Bak de spekblokjes ± 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de ketjap toe en roerbak 1 min. Neem van het vuur en kruid met zwarte peper.

  4. Snij de rode biet in kleine blokjes. Snipper de koriander fijn (hou 10 blaadjes opzij) en hak de cashewnoten grof. Meng de rode biet, de noten en de koriander met de rijstvermicelli en de spekblokjes.

  5. Mix de avocado samen met het limoensap, het teentje knoflook, zwarte peper en zout.

  6. Verdeel de avocadopuree over 10 glaasjes en vul aan met de rode biet. Leg er de korianderblaadjes op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 102 kcal
Vet 6.9 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 2.7 g

Bekijk het recept digitaal