- Bewaar

- Bewaar
Aziatische groentewok met krokante veggiereepjes
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Domaine La Grande Blanche A.O.P. Côtes de Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
-
Snij de wortelen en de ongeschilde courgette in lange linten met een dunschiller.
-
Snij de lente-uitjes in schuine ringen.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
-
Snipper het knoflook, het rode pepertje en de gember fijn en verdeel in 2 porties.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en bak 1 portie van de gember, het knoflook en het pepertje 1 min.
-
Voeg de wokreepjes toe en laat ± 5 min. bakken. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in dezelfde wok en voeg de rest van de gember, het knoflook en het pepertje toe.
-
Voeg alle groenten toe en overgiet met de sojasaus. Roerbak 5 min.
-
Doe er de wokreepjes opnieuw bij en roerbak nog ± 5 min. (voeg eventueel wat water toe).
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met noedels of rijst.
Weinig tijd? Kies dan voor de gebruiksklare groentewokmix uit de versmarkt. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +12 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 50 g wortel, 50 g ongeschilde courgette en 50 g geschilde rode paprika in blokjes. Kook 20 min. afgedekt gaar in een bodempje water, samen met 50 g rijst en 25 g vegetarische wokreepjes (diepvries). 2 Voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe en plet lichtjes met een vork. Bestrooi met de koriander.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Domaine La Grande Blanche A.O.P. Côtes de Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
-
Snij de wortelen en de ongeschilde courgette in lange linten met een dunschiller.
-
Snij de lente-uitjes in schuine ringen.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
-
Snipper het knoflook, het rode pepertje en de gember fijn en verdeel in 2 porties.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en bak 1 portie van de gember, het knoflook en het pepertje 1 min.
-
Voeg de wokreepjes toe en laat ± 5 min. bakken. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in dezelfde wok en voeg de rest van de gember, het knoflook en het pepertje toe.
-
Voeg alle groenten toe en overgiet met de sojasaus. Roerbak 5 min.
-
Doe er de wokreepjes opnieuw bij en roerbak nog ± 5 min. (voeg eventueel wat water toe).
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met noedels of rijst.
Weinig tijd? Kies dan voor de gebruiksklare groentewokmix uit de versmarkt. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +12 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 50 g wortel, 50 g ongeschilde courgette en 50 g geschilde rode paprika in blokjes. Kook 20 min. afgedekt gaar in een bodempje water, samen met 50 g rijst en 25 g vegetarische wokreepjes (diepvries). 2 Voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe en plet lichtjes met een vork. Bestrooi met de koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Domaine La Grande Blanche A.O.P. Côtes de Provence