Aziatische noedelsalade
Aziatische noedelsalade

Aziatische noedelsalade

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Vet 10.7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 61.8 g
Suiker 6.9 g
Vezel 8 g
Eiwit 13.7 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Snij de rode ui in fijne repen.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in heel fijne reepjes van 3 à 4 cm.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn. Hou wat groen apart voor de afwerking.

  6. Pers het sap van 1/2 limoen en snij de andere helft in partjes.

  7. Hak de koriander grof en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  8. Snij de peultjes in 2.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de rode ui, het knoflook en de gember 1 min. Voeg de wokgroenten, de paprikareepjes en de peultjes toe. Kruid met peper en zout en roerbak 5 à 8 min.

  11. Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er het limoensap, de sesamolie en de sojasaus onder.

  12. Meng de sobanoedels met de groenten, de koriander en de lente-uitjes. Schik op een schaal en kruid met peper en eventueel nog wat zout.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met het groen van de lenteuitjes, wat korianderblaadjes en enkele cashewnoten. Serveer met de partjes limoen.

Tip

Voorzie per persoon ± 4 stukken of ± 350 g vlees (gewicht zonder been). Wil je ook vis serveren? Dan is 1/3 vis en 2/3 vlees een goede verhouding. Voor de kinderen Voor je kroost volstaat 150 g per kind.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Snij de rode ui in fijne repen.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in heel fijne reepjes van 3 à 4 cm.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn. Hou wat groen apart voor de afwerking.

  6. Pers het sap van 1/2 limoen en snij de andere helft in partjes.

  7. Hak de koriander grof en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  8. Snij de peultjes in 2.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de rode ui, het knoflook en de gember 1 min. Voeg de wokgroenten, de paprikareepjes en de peultjes toe. Kruid met peper en zout en roerbak 5 à 8 min.

  11. Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er het limoensap, de sesamolie en de sojasaus onder.

  12. Meng de sobanoedels met de groenten, de koriander en de lente-uitjes. Schik op een schaal en kruid met peper en eventueel nog wat zout.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met het groen van de lenteuitjes, wat korianderblaadjes en enkele cashewnoten. Serveer met de partjes limoen.

Tip

Voorzie per persoon ± 4 stukken of ± 350 g vlees (gewicht zonder been). Wil je ook vis serveren? Dan is 1/3 vis en 2/3 vlees een goede verhouding. Voor de kinderen Voor je kroost volstaat 150 g per kind.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Vet 10.7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 61.8 g
Suiker 6.9 g
Vezel 8 g
Eiwit 13.7 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal