Babyspinazie met kikkererwten en gegrilde halloumi
Babyspinazie met kikkererwten en gegrilde halloumi

Babyspinazie met kikkererwten en gegrilde halloumi

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 560 kcal
Vet 29.1 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 37.2 g
Suiker 7.9 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 30.8 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak de rest fijn.

  5. Snij de halloumi in gelijke schijfjes.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Pluk de blaadjes van de takjes koriander.

  8. Bak het stokbroodje in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  11. Voeg de komijn, de kurkuma en het pepertje toe en laat 2 à 3 min. mee bakken.

  12. Doe er de tomatenstukjes en de kikkererwten bij en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote pan en voeg de spinazie toe. Laat 5 min. slinken. Kruid met peper en zout.

  14. Meng de gestoofde spinazie onder de tomatensaus met kikkererwten.

  15. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de schijfjes halloumi aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de groenten over de borden en leg er de halloumi op.

  18. Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met het stokbrood.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukken. 2 Kook de aardappel 20 min. in water, samen met 100 g babyspinazie en de blaadjes van 2 takjes koriander. Giet af. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak de rest fijn.

  5. Snij de halloumi in gelijke schijfjes.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Pluk de blaadjes van de takjes koriander.

  8. Bak het stokbroodje in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  11. Voeg de komijn, de kurkuma en het pepertje toe en laat 2 à 3 min. mee bakken.

  12. Doe er de tomatenstukjes en de kikkererwten bij en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote pan en voeg de spinazie toe. Laat 5 min. slinken. Kruid met peper en zout.

  14. Meng de gestoofde spinazie onder de tomatensaus met kikkererwten.

  15. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de schijfjes halloumi aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de groenten over de borden en leg er de halloumi op.

  18. Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met het stokbrood.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukken. 2 Kook de aardappel 20 min. in water, samen met 100 g babyspinazie en de blaadjes van 2 takjes koriander. Giet af. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 560 kcal
Vet 29.1 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 37.2 g
Suiker 7.9 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 30.8 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Le Champ des Murailles `La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal