Baconburger met brie
Baconburger met brie

Baconburger met brie

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 879 kcal
Vet 38.8 g
Verzadigd vet 17.5 g
Koolhydraat 68.7 g
Suiker 13.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 60.3 g
Zout 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min.)
  2. Trek de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Doe de braambessen, de honing, de tijm en de wittewijnazijn in een kookpot en laat 1 à 2 min. op een matig vuur koken. Kruid met zwarte peper en zout en prak grof.

  4. Bak intussen de sneetjes spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de krieltjes goudbruin.

  6. Snij 4 plakjes van de brie.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Bak de hamburgers ± 4 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  9. Verwarm de hamburgerbroodjes 2 sec. op de barbecue en snij ze open.

  10. Verdeel de slamix over de broodjes en leg er telkens een hamburger, 2 sneetjes spek, een plakje brie en wat bramencoulis op. Serveer met de krieltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min.)
  2. Trek de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Doe de braambessen, de honing, de tijm en de wittewijnazijn in een kookpot en laat 1 à 2 min. op een matig vuur koken. Kruid met zwarte peper en zout en prak grof.

  4. Bak intussen de sneetjes spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de krieltjes goudbruin.

  6. Snij 4 plakjes van de brie.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Bak de hamburgers ± 4 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  9. Verwarm de hamburgerbroodjes 2 sec. op de barbecue en snij ze open.

  10. Verdeel de slamix over de broodjes en leg er telkens een hamburger, 2 sneetjes spek, een plakje brie en wat bramencoulis op. Serveer met de krieltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 879 kcal
Vet 38.8 g
Verzadigd vet 17.5 g
Koolhydraat 68.7 g
Suiker 13.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 60.3 g
Zout 3.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Château Guitignan Cru Bourgeois A.O.P. Moulis-en-Médoc

Bekijk het recept digitaal