Balletjes in tomatensaus
Balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensaus

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 668 kcal
Vet 53.3 g
Koolhydraat 14.6 g
Eiwit 32.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in kleine blokjes.

  4. Snij de sjalotten en de ui heel fijn.

  5. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de fijngesnipperde sjalotten. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden. Kneed tot een homogene massa en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de fijngesneden ui 2 min.

  8. Voeg de blokjes tomaat, de tomatenpuree, het suikerklontje, het basilicum en de tijm toe. Laat 20 min. onafgedekt sudderen. Roer af en toe.

  9. Breng intussen 2 L water aan de kook en verkruimel er de bouillonblokjes in. Zet het vuur af en laat de gehaktballetjes ± 10 min. garen in de hete bouillon. Schep ze daarna uit de bouillon.

  10. Kruid de saus naar smaak met peper en zout en mix fijn.

  11. Doe de gehaktballetjes bij de tomatensaus en roer goed om.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de balletjes met preistoemp, gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in kleine blokjes.

  4. Snij de sjalotten en de ui heel fijn.

  5. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de fijngesnipperde sjalotten. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden. Kneed tot een homogene massa en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de fijngesneden ui 2 min.

  8. Voeg de blokjes tomaat, de tomatenpuree, het suikerklontje, het basilicum en de tijm toe. Laat 20 min. onafgedekt sudderen. Roer af en toe.

  9. Breng intussen 2 L water aan de kook en verkruimel er de bouillonblokjes in. Zet het vuur af en laat de gehaktballetjes ± 10 min. garen in de hete bouillon. Schep ze daarna uit de bouillon.

  10. Kruid de saus naar smaak met peper en zout en mix fijn.

  11. Doe de gehaktballetjes bij de tomatensaus en roer goed om.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de balletjes met preistoemp, gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 668 kcal
Vet 53.3 g
Koolhydraat 14.6 g
Eiwit 32.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Duc de Lerme Merlot - I.G.P. Pays d'Oc Château Crillon - A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal