Balletjes met puree en saus van spitskool
Balletjes met puree en saus van spitskool

Balletjes met puree en saus van spitskool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 829 kcal
Vet 42.9 g
Verzadigd vet 21.1 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 21.1 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 45.9 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit de spitskool en snij in fijne reepjes.

  4. Snij het preiwit in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en voeg de melk toe. Plet tot puree en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Meng intussen het paneermeel onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol er balletjes van (Ø 2 cm).

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Bak 5 à 8 min. verder op een laag vuur. Roer regelmatig.

  11. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui en de prei 2 à 3 min. Voeg de spitskool en de spaghettigroenten toe en stoof nog 5 min. Roer regelmatig. Strooi er de bloem over en meng goed. Overgiet met de rest van de melk en laat al roerend indikken tot een saus. Doe er de geraspte kaas en de diepgevroren peterselie bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit de spitskool en snij in fijne reepjes.

  4. Snij het preiwit in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en voeg de melk toe. Plet tot puree en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Meng intussen het paneermeel onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol er balletjes van (Ø 2 cm).

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Bak 5 à 8 min. verder op een laag vuur. Roer regelmatig.

  11. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui en de prei 2 à 3 min. Voeg de spitskool en de spaghettigroenten toe en stoof nog 5 min. Roer regelmatig. Strooi er de bloem over en meng goed. Overgiet met de rest van de melk en laat al roerend indikken tot een saus. Doe er de geraspte kaas en de diepgevroren peterselie bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 829 kcal
Vet 42.9 g
Verzadigd vet 21.1 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 21.1 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 45.9 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Trappistenbier Wijn Tarapacá Merlot D.O. Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal