Balletjes met tomaten en kappertjes
Balletjes met tomaten en kappertjes

Balletjes met tomaten en kappertjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 368 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 27.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Rol het gehakt tot balletjes (ter grootte van een pingpongbal).

  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur er de balletjes in, ± 2 min. aan elke zijde. Dek af en laat op een zachter vuur nog 3 min. gaar worden.

  3. Intussen verhit u in een kookpot 2 eetl. olijfolie en u laat er de fijngesnipperde sjalot en knoflook even in stoven.

  4. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en roer om.

  5. Doe er de gezeefde tomaten bij, de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat nog 5 min. zachtjes sudderen.

  6. Voeg daarna de champignonschijfjes en de kappertjes toe en laat nog 3 min. sudderen.

  7. Tot slot roert u de gebakken gehaktballetjes in de saus. Laat ze nog even mee opwarmen.

  8. Dien op met pasta of rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Rol het gehakt tot balletjes (ter grootte van een pingpongbal).

  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur er de balletjes in, ± 2 min. aan elke zijde. Dek af en laat op een zachter vuur nog 3 min. gaar worden.

  3. Intussen verhit u in een kookpot 2 eetl. olijfolie en u laat er de fijngesnipperde sjalot en knoflook even in stoven.

  4. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en roer om.

  5. Doe er de gezeefde tomaten bij, de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat nog 5 min. zachtjes sudderen.

  6. Voeg daarna de champignonschijfjes en de kappertjes toe en laat nog 3 min. sudderen.

  7. Tot slot roert u de gebakken gehaktballetjes in de saus. Laat ze nog even mee opwarmen.

  8. Dien op met pasta of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 368 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 27.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Séguret A.C. Côtes du Rhône Villages Louis Bernard Wijn Uit het wijndorpje Séguret komt deze mooie côtes du rhône met een fruitig en krachtig karakter. Geniet van de verleidelijke aroma's met wilde kruiden en de lange finale.

Bekijk het recept digitaal