- Bewaar

- Bewaar
Balletjes van kippengehakt en zuiderse penne met artisjok
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn 1492 Merlot-Bonarda-Sangiovese Mendoza - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de tomaten in kleine blokjes.
-
Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Hak de basilicumblaadjes grof.
-
Snij de artisjokharten in 6.
-
Meng het kippengehakt met de sjalot, het knoflook, het ei en het paneermeel. Kruid met een beetje peper en het paprikapoeder. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje. Wentel de balletjes door de bloem.
-
Bereiding:
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de balletjes 4 à 5 min. goudbruin aan alle kanten. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. garen.
-
Meng intussen de tomaten, de uitgelekte kappertjes, de pijnboompitten, de artisjok en het basilicum onder de pasta. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en kruid met peper en zout.
-
Haal de balletjes uit de braadpan en hou warm. Giet 1 dl water in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de instantsausbinder onder en laat even inkoken. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden en geef er de balletjes bij. Lepel wat saus over de balletjes.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Kook 30 g penne 15 min. in water. 2 Voeg de laatste 5 min. 100 g tomaten in blokjes en 3 basilicumblaadjes toe. Breek ook 1 ei boven de kookpot en laat mee garen. Giet af. 3 Mix tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn 1492 Merlot-Bonarda-Sangiovese Mendoza - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de tomaten in kleine blokjes.
-
Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Hak de basilicumblaadjes grof.
-
Snij de artisjokharten in 6.
-
Meng het kippengehakt met de sjalot, het knoflook, het ei en het paneermeel. Kruid met een beetje peper en het paprikapoeder. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje. Wentel de balletjes door de bloem.
-
Bereiding:
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de balletjes 4 à 5 min. goudbruin aan alle kanten. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. garen.
-
Meng intussen de tomaten, de uitgelekte kappertjes, de pijnboompitten, de artisjok en het basilicum onder de pasta. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en kruid met peper en zout.
-
Haal de balletjes uit de braadpan en hou warm. Giet 1 dl water in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de instantsausbinder onder en laat even inkoken. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden en geef er de balletjes bij. Lepel wat saus over de balletjes.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Kook 30 g penne 15 min. in water. 2 Voeg de laatste 5 min. 100 g tomaten in blokjes en 3 basilicumblaadjes toe. Breek ook 1 ei boven de kookpot en laat mee garen. Giet af. 3 Mix tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn 1492 Merlot-Bonarda-Sangiovese Mendoza - Argentinië