Balletjes van kippengehakt met witloof en Thaise rijst
Balletjes van kippengehakt met witloof en Thaise rijst

Balletjes van kippengehakt met witloof en Thaise rijst

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 617 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 60.2 g
Suiker 11.5 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 33.1 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper het knoflook en de gember fijn. Meng samen met de sojasaus en het ei onder het kippengehakt. Kruid met peper en zout. Rol tot balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  2. Verwijder de harde kern uit de witloofstronken. Snij het witloof in fijne reepjes.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof het witloof ± 5 min. Voeg de honing en de kurkuma toe. Kruid met peper en zout.

  4. Voeg de zure room en de balletjes toe en laat nog 10 à 15 min. garen op een zacht vuur.

  5. Kook intussen de Thaise rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Snij de koriander fijn. Werk de borden af met wat blaadjes koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper het knoflook en de gember fijn. Meng samen met de sojasaus en het ei onder het kippengehakt. Kruid met peper en zout. Rol tot balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  2. Verwijder de harde kern uit de witloofstronken. Snij het witloof in fijne reepjes.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof het witloof ± 5 min. Voeg de honing en de kurkuma toe. Kruid met peper en zout.

  4. Voeg de zure room en de balletjes toe en laat nog 10 à 15 min. garen op een zacht vuur.

  5. Kook intussen de Thaise rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Snij de koriander fijn. Werk de borden af met wat blaadjes koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 617 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 60.2 g
Suiker 11.5 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 33.1 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije

Bekijk het recept digitaal