- Bewaar

- Bewaar
Balletjes van kippengehakt met witloof en Thaise rijst
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Snipper het knoflook en de gember fijn. Meng samen met de sojasaus en het ei onder het kippengehakt. Kruid met peper en zout. Rol tot balletjes ter grootte van een pingpongbal.
-
Verwijder de harde kern uit de witloofstronken. Snij het witloof in fijne reepjes.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof het witloof ± 5 min. Voeg de honing en de kurkuma toe. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de zure room en de balletjes toe en laat nog 10 à 15 min. garen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de Thaise rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Snij de koriander fijn. Werk de borden af met wat blaadjes koriander.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Snipper het knoflook en de gember fijn. Meng samen met de sojasaus en het ei onder het kippengehakt. Kruid met peper en zout. Rol tot balletjes ter grootte van een pingpongbal.
-
Verwijder de harde kern uit de witloofstronken. Snij het witloof in fijne reepjes.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof het witloof ± 5 min. Voeg de honing en de kurkuma toe. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de zure room en de balletjes toe en laat nog 10 à 15 min. garen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de Thaise rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Snij de koriander fijn. Werk de borden af met wat blaadjes koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije