Balletjesbrood met puntige paprika en spikkelsaus
Balletjesbrood met puntige paprika en spikkelsaus

Balletjesbrood met puntige paprika en spikkelsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 14.7 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 85.7 g
Suiker 10.8 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 27.6 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Stap 1
  3. HET RARE GROENTEKABINET
  4. Paprika met een punt? Een wortel van peterselie? Ja, deze groenten bestaan echt! En ze zijn nog lekker ook.

  5. Snij de puntpaprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte stukjes. Snij de puntpaprika in fijne reepjes.

  6. Schil de peterseliewortel met een dunschiller en rasp fijn.

  7. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.

  8. Snij de worteltjes van de veldsla.

  9. Stap 2
  10. TAAKJES VOOR DE HULPKOK

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Bak de stokbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  13. Snij elk vegetarisch balletje in 3 schijfjes.

  14. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de balletjes 3 à 5 min.

  15. Stap 3
  16. WAT IS WIT EN HEEFT GROENE STIPPEN?

  17. Onze spikkelsaus met bieslook!

  18. Knip het bieslook fijn met een schaar.

  19. Pers het knoflook met een knoflookpers.

  20. Meng de Griekse yoghurt met het knoflook en het bieslook in een kommetje. Kruid met peper en zout.

  21. Snij de stokbroodjes open en besmeer beide kanten met de spikkelsaus. Verdeel er de balletjes, de puntpaprika, de peterseliewortel, de veldsla en de maïs over. Wikkel er een leuk servetje rond.

  22. Smakelijk!

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Stap 1
  3. HET RARE GROENTEKABINET
  4. Paprika met een punt? Een wortel van peterselie? Ja, deze groenten bestaan echt! En ze zijn nog lekker ook.

  5. Snij de puntpaprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte stukjes. Snij de puntpaprika in fijne reepjes.

  6. Schil de peterseliewortel met een dunschiller en rasp fijn.

  7. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.

  8. Snij de worteltjes van de veldsla.

  9. Stap 2
  10. TAAKJES VOOR DE HULPKOK

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Bak de stokbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  13. Snij elk vegetarisch balletje in 3 schijfjes.

  14. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de balletjes 3 à 5 min.

  15. Stap 3
  16. WAT IS WIT EN HEEFT GROENE STIPPEN?

  17. Onze spikkelsaus met bieslook!

  18. Knip het bieslook fijn met een schaar.

  19. Pers het knoflook met een knoflookpers.

  20. Meng de Griekse yoghurt met het knoflook en het bieslook in een kommetje. Kruid met peper en zout.

  21. Snij de stokbroodjes open en besmeer beide kanten met de spikkelsaus. Verdeel er de balletjes, de puntpaprika, de peterseliewortel, de veldsla en de maïs over. Wikkel er een leuk servetje rond.

  22. Smakelijk!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 14.7 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 85.7 g
Suiker 10.8 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 27.6 g
Zout 2.4 g

Bekijk het recept digitaal