- Bewaar

- Bewaar
Banaanlolly's
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. in de diepvries)
-
Snij de gepelde bananen in 2 en verwijder de uiteinden (die kan je bv. nog in een milkshake gebruiken). Steek de halve bananen op een plat stokje. Wikkel in vershoudfolie en leg ze 1 u. in de koelkast of diepvries.
-
Verkruimel de speculaas. Dat gaat makkelijk als je ze in een plastic zakje steekt en er met een glazen fles of deegrol over rolt.
-
Bereiding:
-
Smelt de suiker in een steelpan in een bodempje water en roer tot je een vloeibare karamel hebt. Voeg nog een beetje water toe en laat indikken. Laat afkoelen.
-
Smelt ondertussen de chocolade met de arachideolie au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Meng de verkruimelde speculaas met de gekleurde suikerbolletjes of de andere versiering.
-
Dompel 15 halve bananen tot de helft in de gesmolten chocolade en de 15 andere tot de helft in de karamel. Wentel ze daarna door de verkruimelde speculaas. Steek de stokjes in piepschuim en zet 30 min. in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. in de diepvries)
-
Snij de gepelde bananen in 2 en verwijder de uiteinden (die kan je bv. nog in een milkshake gebruiken). Steek de halve bananen op een plat stokje. Wikkel in vershoudfolie en leg ze 1 u. in de koelkast of diepvries.
-
Verkruimel de speculaas. Dat gaat makkelijk als je ze in een plastic zakje steekt en er met een glazen fles of deegrol over rolt.
-
Bereiding:
-
Smelt de suiker in een steelpan in een bodempje water en roer tot je een vloeibare karamel hebt. Voeg nog een beetje water toe en laat indikken. Laat afkoelen.
-
Smelt ondertussen de chocolade met de arachideolie au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Meng de verkruimelde speculaas met de gekleurde suikerbolletjes of de andere versiering.
-
Dompel 15 halve bananen tot de helft in de gesmolten chocolade en de 15 andere tot de helft in de karamel. Wentel ze daarna door de verkruimelde speculaas. Steek de stokjes in piepschuim en zet 30 min. in de koelkast.