- Bewaar

- Bewaar
Bananen-notenbrood
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de hazelnoten over. Rooster de hazelnoten 6 à 7 min. in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen en leg in een keukenhanddoek. Wrijf de bruine velletjes los.
-
Hak de geroosterde hazelnoten en de walnoten grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de volkorenbloem met de droge gist en het zout.
-
Plet de rijpe banaan samen met de lichtbruine suiker en de kaneel. Roer er één voor één de eieren onder.
-
Meng de bananenpuree en de grofgehakte noten onder het bloemmengsel. Voeg de arachideolie en de melk toe en roer goed.
-
Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bak 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal het brood uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de bakvorm. Haal uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Dek het brood eventueel na ± 30 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant al mooi bruin is. Zo wordt het niet te donker. - Dit brood is lekker geroosterd of als wentelteefje. Klop 1 ei los met een beetje melk en dompel er de sneetjes in. Bak in wat boter.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de hazelnoten over. Rooster de hazelnoten 6 à 7 min. in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen en leg in een keukenhanddoek. Wrijf de bruine velletjes los.
-
Hak de geroosterde hazelnoten en de walnoten grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de volkorenbloem met de droge gist en het zout.
-
Plet de rijpe banaan samen met de lichtbruine suiker en de kaneel. Roer er één voor één de eieren onder.
-
Meng de bananenpuree en de grofgehakte noten onder het bloemmengsel. Voeg de arachideolie en de melk toe en roer goed.
-
Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bak 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal het brood uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de bakvorm. Haal uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Dek het brood eventueel na ± 30 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant al mooi bruin is. Zo wordt het niet te donker. - Dit brood is lekker geroosterd of als wentelteefje. Klop 1 ei los met een beetje melk en dompel er de sneetjes in. Bak in wat boter.