Bananen-notenbrood
Bananen-notenbrood

Bananen-notenbrood

1 u. 20 min.
Ontbijt
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1435 kcal
Vet 43.7 g
Koolhydraat 227.1 g
Eiwit 33.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de hazelnoten over. Rooster de hazelnoten 6 à 7 min. in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen en leg in een keukenhanddoek. Wrijf de bruine velletjes los.

  4. Hak de geroosterde hazelnoten en de walnoten grof.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Meng de volkorenbloem met de droge gist en het zout.

  8. Plet de rijpe banaan samen met de lichtbruine suiker en de kaneel. Roer er één voor één de eieren onder.

  9. Meng de bananenpuree en de grofgehakte noten onder het bloemmengsel. Voeg de arachideolie en de melk toe en roer goed.

  10. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bak 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal het brood uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de bakvorm. Haal uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Tip

- Dek het brood eventueel na ± 30 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant al mooi bruin is. Zo wordt het niet te donker. - Dit brood is lekker geroosterd of als wentelteefje. Klop 1 ei los met een beetje melk en dompel er de sneetjes in. Bak in wat boter.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de hazelnoten over. Rooster de hazelnoten 6 à 7 min. in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen en leg in een keukenhanddoek. Wrijf de bruine velletjes los.

  4. Hak de geroosterde hazelnoten en de walnoten grof.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Meng de volkorenbloem met de droge gist en het zout.

  8. Plet de rijpe banaan samen met de lichtbruine suiker en de kaneel. Roer er één voor één de eieren onder.

  9. Meng de bananenpuree en de grofgehakte noten onder het bloemmengsel. Voeg de arachideolie en de melk toe en roer goed.

  10. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bak 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal het brood uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de bakvorm. Haal uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Tip

- Dek het brood eventueel na ± 30 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant al mooi bruin is. Zo wordt het niet te donker. - Dit brood is lekker geroosterd of als wentelteefje. Klop 1 ei los met een beetje melk en dompel er de sneetjes in. Bak in wat boter.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1435 kcal
Vet 43.7 g
Koolhydraat 227.1 g
Eiwit 33.2 g

Bekijk het recept digitaal