Barbecueschotel met krieltjessalade
Barbecueschotel met krieltjessalade

Barbecueschotel met krieltjessalade

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3577 kj
Energie 855 kcal
Vet 51.9 g
Verzadigd vet 21.1 g
Koolhydraat 31.8 g
Suiker 6.2 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 62.7 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af, laat afkoelen en snij de krieltjes in 2.

  3. Snij intussen de radijzen in schijfjes. Snipper de rode ui fijn. Pluk de waterkers en de kervel. Pers de citroen.

  4. Maak de vinaigrette: meng de Griekse yoghurt onder de graanmosterd en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de aardappelen en de erwten onder de rode ui, de radijzen, de kervel en de waterkers.

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak de barbecueschotel op de barbecue (instructies: zie verpakking). Serveer met de aardappelsalade en geef er de vinaigrette bij.

Tip
Tip

De barbecueschotel bevat: 4 worsten, 4 steaks, 4 kippenpilons en 4 ribbetjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af, laat afkoelen en snij de krieltjes in 2.

  3. Snij intussen de radijzen in schijfjes. Snipper de rode ui fijn. Pluk de waterkers en de kervel. Pers de citroen.

  4. Maak de vinaigrette: meng de Griekse yoghurt onder de graanmosterd en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de aardappelen en de erwten onder de rode ui, de radijzen, de kervel en de waterkers.

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak de barbecueschotel op de barbecue (instructies: zie verpakking). Serveer met de aardappelsalade en geef er de vinaigrette bij.

Tip
Tip

De barbecueschotel bevat: 4 worsten, 4 steaks, 4 kippenpilons en 4 ribbetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3577 kj
Energie 855 kcal
Vet 51.9 g
Verzadigd vet 21.1 g
Koolhydraat 31.8 g
Suiker 6.2 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 62.7 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 6 Trappistenbier Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal