In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.
Bereiding
10 min.
Hou 1 takje basilicum opzij voor de afwerking en pluk de rest van de blaadjes. Doe ze in een cocktailshaker en stamp fijn met een muddler (een stamper).
Snij met een dunschiller een zeste van de citroen.
Voeg de helft van de ijsblokjes, de gin, de rietsuikersiroop en het limoensap toe aan de shaker en schud gedurende 1 min.
Doe de rest van de ijsblokjes in een glas en giet de cocktail er door een zeefje in. Werk af met het takje basilicum en de citroenzeste.
Tip
Liever een mocktail?
Vervang de gin door een alcoholvrije witte wijn, zoals Vintense Chardonnay.
Bereiding
Bereiding
Kookstand
In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.
Bereiding
10 min.
Hou 1 takje basilicum opzij voor de afwerking en pluk de rest van de blaadjes. Doe ze in een cocktailshaker en stamp fijn met een muddler (een stamper).
Snij met een dunschiller een zeste van de citroen.
Voeg de helft van de ijsblokjes, de gin, de rietsuikersiroop en het limoensap toe aan de shaker en schud gedurende 1 min.
Doe de rest van de ijsblokjes in een glas en giet de cocktail er door een zeefje in. Werk af met het takje basilicum en de citroenzeste.
Tip
Liever een mocktail?
Vervang de gin door een alcoholvrije witte wijn, zoals Vintense Chardonnay.