Basilicumsorbet
Basilicumsorbet

Basilicumsorbet

25 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 251 kcal
Vet 0 g
Koolhydraat 62.6 g
Eiwit 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng een kookpan met 1/2 L water aan de kook. Voeg de suiker toe en laat gedurende 10 min. koken op een matig vuur. Zet de kookpan in koud water. Zo koelt de suikersiroop snel af.

  3. Mix de basilicum met het citroensap en meng onder de suikersiroop. Roer goed en mix nog eens fijn.

  4. Giet het mengsel in een glazen kom of plastic doos en plaats in de diepvriezer. Roer om het uur met een vork in de sorbet tot hij volledig opgestijfd is.

  5. Afwerking:
  6. Dien op in bv. een fluitglas.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng een kookpan met 1/2 L water aan de kook. Voeg de suiker toe en laat gedurende 10 min. koken op een matig vuur. Zet de kookpan in koud water. Zo koelt de suikersiroop snel af.

  3. Mix de basilicum met het citroensap en meng onder de suikersiroop. Roer goed en mix nog eens fijn.

  4. Giet het mengsel in een glazen kom of plastic doos en plaats in de diepvriezer. Roer om het uur met een vork in de sorbet tot hij volledig opgestijfd is.

  5. Afwerking:
  6. Dien op in bv. een fluitglas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 251 kcal
Vet 0 g
Koolhydraat 62.6 g
Eiwit 0 g

Bekijk het recept digitaal