Basisrecept voor confituur
Basisrecept voor confituur

Basisrecept voor confituur

Ontbijt
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het fruit in kleine stukjes. Meng ze met de geleisuiker in een kookpot.

  3. Breng aan de kook en laat 3 à 4 min. pruttelen. Van zodra het schuim verdwenen is, is uw confituur klaar.

  4. Giet de confituur in glazen bokalen: vul tot de rand en sluit ze onmiddellijk (bv. met een schroefdeksel).

Tip

- Respecteer de aanbevolen hoeveelheid fruit en suiker (zie verpakking geleisuiker). - Was en ontpit het rijpe fruit vooraleer u het weegt. - Om te kijken of uw confituur goed gekookt is, leg dan met een lepel een beetje confituur op een koud koffieschoteltje (zet die eerst enkele min. in de diepvries). Als de confituur verstijft, dan is ze klaar. - Verdeel de nog warme confituur in bokalen. Begin met een klein beetje om te vermijden dat de bokalen barsten door de warmte. - Confituur is lang houdbaar in een goed gesloten bokaal. Bewaar de bokaal na opening in de koelkast.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het fruit in kleine stukjes. Meng ze met de geleisuiker in een kookpot.

  3. Breng aan de kook en laat 3 à 4 min. pruttelen. Van zodra het schuim verdwenen is, is uw confituur klaar.

  4. Giet de confituur in glazen bokalen: vul tot de rand en sluit ze onmiddellijk (bv. met een schroefdeksel).

Tip

- Respecteer de aanbevolen hoeveelheid fruit en suiker (zie verpakking geleisuiker). - Was en ontpit het rijpe fruit vooraleer u het weegt. - Om te kijken of uw confituur goed gekookt is, leg dan met een lepel een beetje confituur op een koud koffieschoteltje (zet die eerst enkele min. in de diepvries). Als de confituur verstijft, dan is ze klaar. - Verdeel de nog warme confituur in bokalen. Begin met een klein beetje om te vermijden dat de bokalen barsten door de warmte. - Confituur is lang houdbaar in een goed gesloten bokaal. Bewaar de bokaal na opening in de koelkast.

Bekijk het recept digitaal