BBQ-aardappelen op 2 manieren
BBQ-aardappelen op 2 manieren

BBQ-aardappelen op 2 manieren

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Gepofte aardappelen (50 min.)
  3. 1 Wrijf de ongeschilde aardappelen en zoete aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork. Leg ze elk op 2 vellen aluminiumfolie. Kruid naar smaak (bv. Met rozemarijn of tijm) en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en plooi de folie dicht.

  4. 2 Leg de aardappelen 40 à 45 min. in de as van de barbecue, of op het randje van de grill.

  5. Hasselback-aardappelen (50 min.)
  6. 1 Wrijf de ongeschilde aardappelen en zoete aardappelen goed schoon onder koud water. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, op 1 mm van elkaar af maar zonder ze helemaal door te snijden (leg ze hiervoor tussen 2 snijplanken).

  7. 2 Leg elke aardappel op 2 vellen aluminiumfolie. Kruid naar smaak en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Plooi de folie dicht.

  8. 3 Leg de aardappelen 40 à 45 min. in de as van de barbecue, of op het randje van de grill.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Gepofte aardappelen (50 min.)
  3. 1 Wrijf de ongeschilde aardappelen en zoete aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork. Leg ze elk op 2 vellen aluminiumfolie. Kruid naar smaak (bv. Met rozemarijn of tijm) en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en plooi de folie dicht.

  4. 2 Leg de aardappelen 40 à 45 min. in de as van de barbecue, of op het randje van de grill.

  5. Hasselback-aardappelen (50 min.)
  6. 1 Wrijf de ongeschilde aardappelen en zoete aardappelen goed schoon onder koud water. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, op 1 mm van elkaar af maar zonder ze helemaal door te snijden (leg ze hiervoor tussen 2 snijplanken).

  7. 2 Leg elke aardappel op 2 vellen aluminiumfolie. Kruid naar smaak en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Plooi de folie dicht.

  8. 3 Leg de aardappelen 40 à 45 min. in de as van de barbecue, of op het randje van de grill.

Bekijk het recept digitaal