- Bewaar

- Bewaar
BBQ-aardappelen op 2 manieren
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Gepofte aardappelen (50 min.)
-
1 Wrijf de ongeschilde aardappelen en zoete aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork. Leg ze elk op 2 vellen aluminiumfolie. Kruid naar smaak (bv. Met rozemarijn of tijm) en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en plooi de folie dicht.
-
2 Leg de aardappelen 40 à 45 min. in de as van de barbecue, of op het randje van de grill.
-
Hasselback-aardappelen (50 min.)
-
1 Wrijf de ongeschilde aardappelen en zoete aardappelen goed schoon onder koud water. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, op 1 mm van elkaar af maar zonder ze helemaal door te snijden (leg ze hiervoor tussen 2 snijplanken).
-
2 Leg elke aardappel op 2 vellen aluminiumfolie. Kruid naar smaak en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Plooi de folie dicht.
-
3 Leg de aardappelen 40 à 45 min. in de as van de barbecue, of op het randje van de grill.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Gepofte aardappelen (50 min.)
-
1 Wrijf de ongeschilde aardappelen en zoete aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork. Leg ze elk op 2 vellen aluminiumfolie. Kruid naar smaak (bv. Met rozemarijn of tijm) en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en plooi de folie dicht.
-
2 Leg de aardappelen 40 à 45 min. in de as van de barbecue, of op het randje van de grill.
-
Hasselback-aardappelen (50 min.)
-
1 Wrijf de ongeschilde aardappelen en zoete aardappelen goed schoon onder koud water. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, op 1 mm van elkaar af maar zonder ze helemaal door te snijden (leg ze hiervoor tussen 2 snijplanken).
-
2 Leg elke aardappel op 2 vellen aluminiumfolie. Kruid naar smaak en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Plooi de folie dicht.
-
3 Leg de aardappelen 40 à 45 min. in de as van de barbecue, of op het randje van de grill.