BBQ-croque met gerookte ham en reblochon
BBQ-croque met gerookte ham en reblochon

BBQ-croque met gerookte ham en reblochon

15 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 325 kcal
Vet 16.1 g
Koolhydraat 31.5 g
Eiwit 13.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rooster de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Snij het brood in 12 dikke sneden. Besmeer 1 kant lichtjes met de boter.

  4. Snij de reblochon in 12 plakjes. Verdeel over het midden van 6 sneden brood, op de niet-beboterde kant.

  5. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de blaadjes samen met de zonnebloempitten en de ham over het brood.

  6. Leg er een snede brood op, met de beboterde kant naar boven.

  7. Bereiding:
  8. Bereiding op de barbecue:
  9. Leg de croques in een grillklem en gril aan beide kanten goudbruin op een hete barbecue. Snij schuin in 2.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rooster de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Snij het brood in 12 dikke sneden. Besmeer 1 kant lichtjes met de boter.

  4. Snij de reblochon in 12 plakjes. Verdeel over het midden van 6 sneden brood, op de niet-beboterde kant.

  5. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de blaadjes samen met de zonnebloempitten en de ham over het brood.

  6. Leg er een snede brood op, met de beboterde kant naar boven.

  7. Bereiding:
  8. Bereiding op de barbecue:
  9. Leg de croques in een grillklem en gril aan beide kanten goudbruin op een hete barbecue. Snij schuin in 2.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 325 kcal
Vet 16.1 g
Koolhydraat 31.5 g
Eiwit 13.7 g

Bekijk het recept digitaal