Biefstuk in zoetzure saus met noedels en Chinese groentemix
Biefstuk in zoetzure saus met noedels en Chinese groentemix

Biefstuk in zoetzure saus met noedels en Chinese groentemix

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Energie 2657 kj
Vet 10.8 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 76.5 g
Suiker 21.2 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 53.7 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Los het bouillonblokje op in 4 dl heet water. Snipper het knoflook en de Chinese kool fijn.

  3. Snij het vlees in dunne reepjes. Besprenkel met een beetje ketjap manis. Kruid met peper en zout en meng goed.

  4. Breng de kippenbouillon aan de kook en doe er de diepgevroren Chinamix in. Laat onafgedekt ± 5 min. koken tot de groenten beetgaar zijn.

  5. Verhit intussen de zonnebloemolie in een brede pan met een hoge rand (of in een wok). Bak de reepjes biefstuk aan op een hoog vuur. Doe niet te veel vlees tegelijk in de pan, anders kookt het vlees in plaats van te bakken.

  6. Voeg het knoflook en de Chinese kool toe en roer goed om. Bestrooi met het maïszetmeel.

  7. Giet er de Chinamix met de bouillon bij. Voeg de honing, de azijn, de tomatenpuree en 1,5 eetl. ketjap manis toe. Schep om en laat al roerend opwarmen. Kruid met de cayennepeper en zout.

  8. Kook intussen de eiermie (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng onder groenten en het vlees.

Tip
Makkelijk vlees snijden

Zet het vlees eerst ± 45 min. in de diepvriezer. Zo snij je makkelijker reepjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Los het bouillonblokje op in 4 dl heet water. Snipper het knoflook en de Chinese kool fijn.

  3. Snij het vlees in dunne reepjes. Besprenkel met een beetje ketjap manis. Kruid met peper en zout en meng goed.

  4. Breng de kippenbouillon aan de kook en doe er de diepgevroren Chinamix in. Laat onafgedekt ± 5 min. koken tot de groenten beetgaar zijn.

  5. Verhit intussen de zonnebloemolie in een brede pan met een hoge rand (of in een wok). Bak de reepjes biefstuk aan op een hoog vuur. Doe niet te veel vlees tegelijk in de pan, anders kookt het vlees in plaats van te bakken.

  6. Voeg het knoflook en de Chinese kool toe en roer goed om. Bestrooi met het maïszetmeel.

  7. Giet er de Chinamix met de bouillon bij. Voeg de honing, de azijn, de tomatenpuree en 1,5 eetl. ketjap manis toe. Schep om en laat al roerend opwarmen. Kruid met de cayennepeper en zout.

  8. Kook intussen de eiermie (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng onder groenten en het vlees.

Tip
Makkelijk vlees snijden

Zet het vlees eerst ± 45 min. in de diepvriezer. Zo snij je makkelijker reepjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Energie 2657 kj
Vet 10.8 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 76.5 g
Suiker 21.2 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 53.7 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Caves Saint-Pierre Cru du Rhône A.O.P. Vacqueyras Bier Vedett Extra Ordinary IPA Amberbier

Bekijk het recept digitaal