- Bewaar

- Bewaar
Biefstuk met frietjes van zoete aardappel en een winterslaatje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, peper en zout en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege om.
-
Verwijder intussen de harde kern van de stronken witloof. Snipper de rest fijn. Snij de ongeschilde appel in heel fijne staafjes. Meng samen onder de veldsla en breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, de wittewijnazijn, de mosterd, peper en zout. Hak de walnootpitten grof en strooi over de salade.
-
Smelt de boter in een pan en bak de biefstukken 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout en laat naar smaak verder garen op een zacht vuur.
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de zoeteaardappelfrietjes en de witloofsalade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, peper en zout en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege om.
-
Verwijder intussen de harde kern van de stronken witloof. Snipper de rest fijn. Snij de ongeschilde appel in heel fijne staafjes. Meng samen onder de veldsla en breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, de wittewijnazijn, de mosterd, peper en zout. Hak de walnootpitten grof en strooi over de salade.
-
Smelt de boter in een pan en bak de biefstukken 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout en laat naar smaak verder garen op een zacht vuur.
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de zoeteaardappelfrietjes en de witloofsalade.