- Bewaar

- Bewaar
Biefstuk met krokante groentjes in zoetzure saus
Onze drankensuggesties
Bier Tripel d'Anvers sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak het beslag: meng de bloem, eidooier, sojasaus, sherry, peper, zout en 2 eetl. water tot een mengsel zonder klonters. Voeg nog 2 eetl. water toe tot een lichtjes vloeibaar beslag.
-
Snij het rundvlees in repen van 1,5 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng de reepjes onder het beslag en laat 1/2 u trekken op een frisse plaats.
-
Laat de boontjes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Halveer de venkel en snij in dunne plakjes.
-
Meng de kalfsfond, de zoetzure saus, ketchup en het maïszetmeel.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg de arachideolie toe. Haal de runderreepjes uit het beslag en `frituur' goudbruin gedurende ± 3 min. Bak ze eventueel in 2 keren.
-
Haal de reepjes vlees uit de wok en laat uitlekken op wat keukenpapier. Hou 1 eetl. olie in de wok.
-
Doe de venkelreepjes en boontjes in de wok en roerbak 5 min.
-
Giet de mengeling met zoetzure saus bij de groentjes en schep goed om. Laat 1 min. bakken. Voeg de gebakken biefstukreepjes opnieuw toe, schep onder de groentjes en laat nog eens goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Dien goed heet op met basmatirijst.
Onze drankensuggesties
Bier Tripel d'Anvers sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak het beslag: meng de bloem, eidooier, sojasaus, sherry, peper, zout en 2 eetl. water tot een mengsel zonder klonters. Voeg nog 2 eetl. water toe tot een lichtjes vloeibaar beslag.
-
Snij het rundvlees in repen van 1,5 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng de reepjes onder het beslag en laat 1/2 u trekken op een frisse plaats.
-
Laat de boontjes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Halveer de venkel en snij in dunne plakjes.
-
Meng de kalfsfond, de zoetzure saus, ketchup en het maïszetmeel.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg de arachideolie toe. Haal de runderreepjes uit het beslag en `frituur' goudbruin gedurende ± 3 min. Bak ze eventueel in 2 keren.
-
Haal de reepjes vlees uit de wok en laat uitlekken op wat keukenpapier. Hou 1 eetl. olie in de wok.
-
Doe de venkelreepjes en boontjes in de wok en roerbak 5 min.
-
Giet de mengeling met zoetzure saus bij de groentjes en schep goed om. Laat 1 min. bakken. Voeg de gebakken biefstukreepjes opnieuw toe, schep onder de groentjes en laat nog eens goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Dien goed heet op met basmatirijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tripel d'Anvers sterk blond bier