Biefstuk met krokante groentjes in zoetzure saus
Biefstuk met krokante groentjes in zoetzure saus

Biefstuk met krokante groentjes in zoetzure saus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 973 kcal
Vet 54.2 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 69.7 g
Suiker 4.4 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 45.8 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak het beslag: meng de bloem, eidooier, sojasaus, sherry, peper, zout en 2 eetl. water tot een mengsel zonder klonters. Voeg nog 2 eetl. water toe tot een lichtjes vloeibaar beslag.

  3. Snij het rundvlees in repen van 1,5 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng de reepjes onder het beslag en laat 1/2 u trekken op een frisse plaats.

  4. Laat de boontjes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  5. Halveer de venkel en snij in dunne plakjes.

  6. Meng de kalfsfond, de zoetzure saus, ketchup en het maïszetmeel.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg de arachideolie toe. Haal de runderreepjes uit het beslag en `frituur' goudbruin gedurende ± 3 min. Bak ze eventueel in 2 keren.

  9. Haal de reepjes vlees uit de wok en laat uitlekken op wat keukenpapier. Hou 1 eetl. olie in de wok.

  10. Doe de venkelreepjes en boontjes in de wok en roerbak 5 min.

  11. Giet de mengeling met zoetzure saus bij de groentjes en schep goed om. Laat 1 min. bakken. Voeg de gebakken biefstukreepjes opnieuw toe, schep onder de groentjes en laat nog eens goed doorwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Dien goed heet op met basmatirijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak het beslag: meng de bloem, eidooier, sojasaus, sherry, peper, zout en 2 eetl. water tot een mengsel zonder klonters. Voeg nog 2 eetl. water toe tot een lichtjes vloeibaar beslag.

  3. Snij het rundvlees in repen van 1,5 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng de reepjes onder het beslag en laat 1/2 u trekken op een frisse plaats.

  4. Laat de boontjes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  5. Halveer de venkel en snij in dunne plakjes.

  6. Meng de kalfsfond, de zoetzure saus, ketchup en het maïszetmeel.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg de arachideolie toe. Haal de runderreepjes uit het beslag en `frituur' goudbruin gedurende ± 3 min. Bak ze eventueel in 2 keren.

  9. Haal de reepjes vlees uit de wok en laat uitlekken op wat keukenpapier. Hou 1 eetl. olie in de wok.

  10. Doe de venkelreepjes en boontjes in de wok en roerbak 5 min.

  11. Giet de mengeling met zoetzure saus bij de groentjes en schep goed om. Laat 1 min. bakken. Voeg de gebakken biefstukreepjes opnieuw toe, schep onder de groentjes en laat nog eens goed doorwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Dien goed heet op met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 973 kcal
Vet 54.2 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 69.7 g
Suiker 4.4 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 45.8 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tripel d'Anvers sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal