Biefstuk met pepersaus en knolselderpuree
Biefstuk met pepersaus en knolselderpuree

Biefstuk met pepersaus en knolselderpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 14 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 48.9 g
Suiker 1.2 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 47.3 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en de knolselder en snij in stukken.

  3. Bereiding:
  4. Kook de aardappelen samen met de knolselder 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de biefstuk 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Voeg de spekblokjes en de groenepeperbolletjes toe aan de pan en roerbak 2 à 3 min. Overgiet met de lichte room en laat nog 2 min. mee koken.

  7. Knip intussen de tuinkers uit het bakje.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de knolselderpuree over de borden en werk af met plukjes tuinkers. Serveer met de biefstuk en lepel er de pepersaus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en de knolselder en snij in stukken.

  3. Bereiding:
  4. Kook de aardappelen samen met de knolselder 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de biefstuk 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Voeg de spekblokjes en de groenepeperbolletjes toe aan de pan en roerbak 2 à 3 min. Overgiet met de lichte room en laat nog 2 min. mee koken.

  7. Knip intussen de tuinkers uit het bakje.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de knolselderpuree over de borden en werk af met plukjes tuinkers. Serveer met de biefstuk en lepel er de pepersaus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 14 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 48.9 g
Suiker 1.2 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 47.3 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Achel Bruin Donker trappistenbier Wijn Château Le Logis de Sipian A.O.P. Médoc

Bekijk het recept digitaal