Biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter en herfstsalade
Biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter en herfstsalade

Biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter en herfstsalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 46.7 g
Suiker 7.4 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 40.2 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de peterselie en het basilicum fijn en kneed onder de zachte boter. Kruid met zwarte peper en rol tot een kleine worst. Wikkel in vershoudfolie en zet in de koelkast.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper de blaadjes fijn.

  5. Snij de ongeschilde appel eerst in plakken en vervolgens in fijne staafjes. Besprenkel met het citroensap.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1/2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelpartjes 5 min. Roer regelmatig om.

  8. Meng intussen 1,5 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn, de vloeibare honing en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de biefstukken aan elke kant goudbruin. Laat daarna naar smaak verder bakken.

  10. Meng intussen de dressing onder het witloof, de veldsla en de appeltjes.

  11. Snij de kruidenboter in 4 schijven.

  12. Afwerking:
  13. Leg op elke steak een schijfje kruidenboter en serveer met de aardappelpartjes en het slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de peterselie en het basilicum fijn en kneed onder de zachte boter. Kruid met zwarte peper en rol tot een kleine worst. Wikkel in vershoudfolie en zet in de koelkast.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper de blaadjes fijn.

  5. Snij de ongeschilde appel eerst in plakken en vervolgens in fijne staafjes. Besprenkel met het citroensap.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1/2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelpartjes 5 min. Roer regelmatig om.

  8. Meng intussen 1,5 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn, de vloeibare honing en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de biefstukken aan elke kant goudbruin. Laat daarna naar smaak verder bakken.

  10. Meng intussen de dressing onder het witloof, de veldsla en de appeltjes.

  11. Snij de kruidenboter in 4 schijven.

  12. Afwerking:
  13. Leg op elke steak een schijfje kruidenboter en serveer met de aardappelpartjes en het slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 46.7 g
Suiker 7.4 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 40.2 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Tripel Blond trappistenbier Wijn Château Larose-Trintaudon Cru Bourgeois A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal