- Bewaar

- Bewaar
Bietensalade met geitenkaas en zuurdesemcroutons
Onze drankensuggesties
Wijn Cheverny A.O.P. ‘Les Vieilles Serres’ Bier Boon Oude Geuze Geuze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + 40 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de rode bieten. Snij samen met de ui in 4. Meng er 1/3 van de olijfolie onder en kruid met zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij het brood in blokjes van 2 cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Meng goed door elkaar en zet de laatste 15 min. mee in de oven.
-
Kook intussen de linzen 15 min. gaar. Voeg 1 min. voor het einde van de kooktijd zout toe. Giet af en laat uitlekken.
-
Pluk de dille en snipper samen met het bieslook fijn. Meng de ahornsiroop met de rest van de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Meng samen met de verse kruiden onder de linzen.
-
Meng de veldsla onder de linzen. Verdeel er de bietjes en de ui over.
-
Hak de pistachenoten grof.
-
Breek de geitenkaas in stukjes en verdeel over de salade. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de pistachenoten. Werk af met de croutons.
Variant
Is rode biet niet je ding? Probeer het dan eens met butternutpompoen.
Vooraf begonnen is tijd gewonnen
De bieten en de croutons kan je al de dag vooraf klaarmaken, want deze salade is lekker lauw én koud.
Vooraf begonnen is tijd gewonnen
Linzen kan je makkelijk de dag vooraf koken. In een bewaardoos in de koelkast blijven ze zeker 4 dagen goed. En als je een extra portie maakt, dan kan je die gebruiken als afwerking van een soep.
Onze drankensuggesties
Wijn Cheverny A.O.P. ‘Les Vieilles Serres’ Bier Boon Oude Geuze Geuze
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + 40 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de rode bieten. Snij samen met de ui in 4. Meng er 1/3 van de olijfolie onder en kruid met zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij het brood in blokjes van 2 cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Meng goed door elkaar en zet de laatste 15 min. mee in de oven.
-
Kook intussen de linzen 15 min. gaar. Voeg 1 min. voor het einde van de kooktijd zout toe. Giet af en laat uitlekken.
-
Pluk de dille en snipper samen met het bieslook fijn. Meng de ahornsiroop met de rest van de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Meng samen met de verse kruiden onder de linzen.
-
Meng de veldsla onder de linzen. Verdeel er de bietjes en de ui over.
-
Hak de pistachenoten grof.
-
Breek de geitenkaas in stukjes en verdeel over de salade. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de pistachenoten. Werk af met de croutons.
Variant
Is rode biet niet je ding? Probeer het dan eens met butternutpompoen.
Vooraf begonnen is tijd gewonnen
De bieten en de croutons kan je al de dag vooraf klaarmaken, want deze salade is lekker lauw én koud.
Vooraf begonnen is tijd gewonnen
Linzen kan je makkelijk de dag vooraf koken. In een bewaardoos in de koelkast blijven ze zeker 4 dagen goed. En als je een extra portie maakt, dan kan je die gebruiken als afwerking van een soep.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Cheverny A.O.P. ‘Les Vieilles Serres’ Bier Boon Oude Geuze Geuze