- Bewaar

- Bewaar
Bitterzoet runderstoofvlees met venkel en abrikozen
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de venkelknollen in fijne repen (bewaar enkele takjes loof voor het garnituur).
-
Snipper het bieslook, de peterselie en de dragonblaadjes fijn. Meng de kruiden onder de mosterd.
-
Snij de korsten van het brood en verdeel de kruidenmosterd over de sneetjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak het runderstoofvlees aan alle kanten goudbruin.
-
Giet het bier langs de rand in de kookpot en voeg de kalfsfond toe.
-
Kruid met de jeneverbessen, de laurierblaadjes, de tijm, peper en zout. Leg er de sneetjes brood bovenop. Laat 1 u. 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de venkelreepjes, de gedroogde abrikozen en de honing toe en laat nog 30 min. verder afgedekt sudderen. Voeg indien nodig wat water toe.
-
Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout
-
Afwerking:
-
Verdeel het stoofvlees met de groentjes over de borden. Garneer met wat venkelloof en serveer met frietjes of gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de venkelknollen in fijne repen (bewaar enkele takjes loof voor het garnituur).
-
Snipper het bieslook, de peterselie en de dragonblaadjes fijn. Meng de kruiden onder de mosterd.
-
Snij de korsten van het brood en verdeel de kruidenmosterd over de sneetjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak het runderstoofvlees aan alle kanten goudbruin.
-
Giet het bier langs de rand in de kookpot en voeg de kalfsfond toe.
-
Kruid met de jeneverbessen, de laurierblaadjes, de tijm, peper en zout. Leg er de sneetjes brood bovenop. Laat 1 u. 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de venkelreepjes, de gedroogde abrikozen en de honing toe en laat nog 30 min. verder afgedekt sudderen. Voeg indien nodig wat water toe.
-
Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout
-
Afwerking:
-
Verdeel het stoofvlees met de groentjes over de borden. Garneer met wat venkelloof en serveer met frietjes of gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel