Bitterzoet runderstoofvlees met venkel en abrikozen
Bitterzoet runderstoofvlees met venkel en abrikozen

Bitterzoet runderstoofvlees met venkel en abrikozen

2 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 703 kcal
Vet 21.8 g
Koolhydraat 51.4 g
Eiwit 52.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de venkelknollen in fijne repen (bewaar enkele takjes loof voor het garnituur).

  4. Snipper het bieslook, de peterselie en de dragonblaadjes fijn. Meng de kruiden onder de mosterd.

  5. Snij de korsten van het brood en verdeel de kruidenmosterd over de sneetjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een grote kookpot en bak het runderstoofvlees aan alle kanten goudbruin.

  8. Giet het bier langs de rand in de kookpot en voeg de kalfsfond toe.

  9. Kruid met de jeneverbessen, de laurierblaadjes, de tijm, peper en zout. Leg er de sneetjes brood bovenop. Laat 1 u. 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  10. Voeg de venkelreepjes, de gedroogde abrikozen en de honing toe en laat nog 30 min. verder afgedekt sudderen. Voeg indien nodig wat water toe.

  11. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout

  12. Afwerking:
  13. Verdeel het stoofvlees met de groentjes over de borden. Garneer met wat venkelloof en serveer met frietjes of gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de venkelknollen in fijne repen (bewaar enkele takjes loof voor het garnituur).

  4. Snipper het bieslook, de peterselie en de dragonblaadjes fijn. Meng de kruiden onder de mosterd.

  5. Snij de korsten van het brood en verdeel de kruidenmosterd over de sneetjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een grote kookpot en bak het runderstoofvlees aan alle kanten goudbruin.

  8. Giet het bier langs de rand in de kookpot en voeg de kalfsfond toe.

  9. Kruid met de jeneverbessen, de laurierblaadjes, de tijm, peper en zout. Leg er de sneetjes brood bovenop. Laat 1 u. 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  10. Voeg de venkelreepjes, de gedroogde abrikozen en de honing toe en laat nog 30 min. verder afgedekt sudderen. Voeg indien nodig wat water toe.

  11. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout

  12. Afwerking:
  13. Verdeel het stoofvlees met de groentjes over de borden. Garneer met wat venkelloof en serveer met frietjes of gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 703 kcal
Vet 21.8 g
Koolhydraat 51.4 g
Eiwit 52.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel

Bekijk het recept digitaal