Bladerdeegkoekjes met ricotta
Bladerdeegkoekjes met ricotta

Bladerdeegkoekjes met ricotta

50 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 253 kcal
Vet 16.2 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 18.4 g
Suiker 3.8 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 7.9 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.) - Laat het bladerdeeg volledig ontdooien. Maak het wat dunner met de deegrol en snij elk vel in 2. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. - Meng de ricotta met de koffie, de agavesiroop en het snuifje kaneel. - Klop het ei los.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Lepel wat van de ricottamengeling in het midden van elk vel bladerdeeg. Breng de hoeken van elk vel naar het midden en vouw ze goed dicht.

  6. Bestrijk elk bladerdeegpakketje met losgeklopt ei en bestrooi met de amandelschilfers.

  7. Zet de bladerdeegpakketjes 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn.

  8. Haal de bladerdeegkoekjes uit de oven en laat een beetje afkoelen. Bestrooi net voor het opdienen met de bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.) - Laat het bladerdeeg volledig ontdooien. Maak het wat dunner met de deegrol en snij elk vel in 2. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. - Meng de ricotta met de koffie, de agavesiroop en het snuifje kaneel. - Klop het ei los.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Lepel wat van de ricottamengeling in het midden van elk vel bladerdeeg. Breng de hoeken van elk vel naar het midden en vouw ze goed dicht.

  6. Bestrijk elk bladerdeegpakketje met losgeklopt ei en bestrooi met de amandelschilfers.

  7. Zet de bladerdeegpakketjes 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn.

  8. Haal de bladerdeegkoekjes uit de oven en laat een beetje afkoelen. Bestrooi net voor het opdienen met de bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 253 kcal
Vet 16.2 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 18.4 g
Suiker 3.8 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 7.9 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal