Bloemkoolcurry met kippenblokjes en Thaise rijst
Bloemkoolcurry met kippenblokjes en Thaise rijst

Bloemkoolcurry met kippenblokjes en Thaise rijst

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 968 kcal
Vet 62.8 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 7.3 g
Vezel 7 g
Eiwit 38 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met het knoflook fijn.

  5. Snij de uien in fijne ringen.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. (20min)

  9. Kook de bloemkool 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 5 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de ui, het knoflook, het pepertje en de bloemkool toe en roerbak nog 5 min. Overgiet met de currysaus en laat nog 2 à 3 min. koken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de rijst over de borden en lepel er de bloemkoolcurry met kip over. Werk af met het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met het knoflook fijn.

  5. Snij de uien in fijne ringen.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. (20min)

  9. Kook de bloemkool 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 5 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de ui, het knoflook, het pepertje en de bloemkool toe en roerbak nog 5 min. Overgiet met de currysaus en laat nog 2 à 3 min. koken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de rijst over de borden en lepel er de bloemkoolcurry met kip over. Werk af met het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 968 kcal
Vet 62.8 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 7.3 g
Vezel 7 g
Eiwit 38 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel Tripel Hop Cashmere Sterk blond bier Wijn Vaugelas `Les Falaises' A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal