Bloemkoolslaatje met granaatappel
Bloemkoolslaatje met granaatappel

Bloemkoolslaatje met granaatappel

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 251 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 12.3 g
Eiwit 5.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de bloemkool tot kruimels met een scherp mes of een mandoline.

  4. Snij de granaatappel doormidden en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.

  5. Snipper de sjalot heel fijn.

  6. Hak de walnootpitten of cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Snij de platte peterselie grof.

  8. Bereiding:
  9. Meng de olijfolie met de frambozenazijn, de fijngesnipperde sjalot en de noten. Kruid met peper en zout.

  10. Roer de vinaigrette samen met de platte peterselie en de granaatappelpitten onder de bloemkool.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de bloemkool tot kruimels met een scherp mes of een mandoline.

  4. Snij de granaatappel doormidden en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.

  5. Snipper de sjalot heel fijn.

  6. Hak de walnootpitten of cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Snij de platte peterselie grof.

  8. Bereiding:
  9. Meng de olijfolie met de frambozenazijn, de fijngesnipperde sjalot en de noten. Kruid met peper en zout.

  10. Roer de vinaigrette samen met de platte peterselie en de granaatappelpitten onder de bloemkool.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 251 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 12.3 g
Eiwit 5.8 g

Bekijk het recept digitaal