Bloemkoolsoep met kervelolie
Bloemkoolsoep met kervelolie

Bloemkoolsoep met kervelolie

35 min.
Soep
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 146 kcal
Vet 11.1 g
Koolhydraat 7.3 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de ui in stukken.

  5. Snij de bloemkool in roosjes. Hou een handvol kleine roosjes apart.

  6. Schil de aardappel en snij in blokjes.

  7. Snipper het bosje kervel fijn. Laat diepgevroren kervel ontdooien en duw het vocht eruit. Mix de olijfolie onder de kervel.

  8. Bereiding:
  9. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes, de stukken ui en de aardappelblokjes toe. Laat 15 min. koken.

  10. Mix de soep en roer er de room onder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de soep over diepe borden en versier met enkele rauwe bloemkoolroosjes en 1 koffiel. kervelolie.

Tip

- Probeer deze soep ook eens met broccoli in plaats van bloemkool, of met een mengeling van beide groenten. - Vervang de kervel door waterkers of tuinkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de ui in stukken.

  5. Snij de bloemkool in roosjes. Hou een handvol kleine roosjes apart.

  6. Schil de aardappel en snij in blokjes.

  7. Snipper het bosje kervel fijn. Laat diepgevroren kervel ontdooien en duw het vocht eruit. Mix de olijfolie onder de kervel.

  8. Bereiding:
  9. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes, de stukken ui en de aardappelblokjes toe. Laat 15 min. koken.

  10. Mix de soep en roer er de room onder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de soep over diepe borden en versier met enkele rauwe bloemkoolroosjes en 1 koffiel. kervelolie.

Tip

- Probeer deze soep ook eens met broccoli in plaats van bloemkool, of met een mengeling van beide groenten. - Vervang de kervel door waterkers of tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 146 kcal
Vet 11.1 g
Koolhydraat 7.3 g
Eiwit 4.2 g

Bekijk het recept digitaal