- Bewaar

- Bewaar
Bloemkoolsoep met kervelolie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ui in stukken.
-
Snij de bloemkool in roosjes. Hou een handvol kleine roosjes apart.
-
Schil de aardappel en snij in blokjes.
-
Snipper het bosje kervel fijn. Laat diepgevroren kervel ontdooien en duw het vocht eruit. Mix de olijfolie onder de kervel.
-
Bereiding:
-
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes, de stukken ui en de aardappelblokjes toe. Laat 15 min. koken.
-
Mix de soep en roer er de room onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en versier met enkele rauwe bloemkoolroosjes en 1 koffiel. kervelolie.
- Probeer deze soep ook eens met broccoli in plaats van bloemkool, of met een mengeling van beide groenten. - Vervang de kervel door waterkers of tuinkers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ui in stukken.
-
Snij de bloemkool in roosjes. Hou een handvol kleine roosjes apart.
-
Schil de aardappel en snij in blokjes.
-
Snipper het bosje kervel fijn. Laat diepgevroren kervel ontdooien en duw het vocht eruit. Mix de olijfolie onder de kervel.
-
Bereiding:
-
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes, de stukken ui en de aardappelblokjes toe. Laat 15 min. koken.
-
Mix de soep en roer er de room onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en versier met enkele rauwe bloemkoolroosjes en 1 koffiel. kervelolie.
- Probeer deze soep ook eens met broccoli in plaats van bloemkool, of met een mengeling van beide groenten. - Vervang de kervel door waterkers of tuinkers.