Bloemkoolsoep met kruidige pijnboompitten
Bloemkoolsoep met kruidige pijnboompitten

Bloemkoolsoep met kruidige pijnboompitten

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 128 kcal
Vet 9.5 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 4.5 g
Suiker 3.4 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 4.3 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui, het knoflook en de takjes tijm glazig.

  7. Voeg de diepgevroren bloemkool toe en bestrooi met de groentebouillon.

  8. Overgiet met 1 L heet water en laat 15 min. garen. Verwijder de takjes tijm en mix tot een gladde soep. Kruid eventueel met peper en zout.

  9. Meng ondertussen het kerriepoeder en het paprikapoeder onder de geroosterde pijnboompitten.

  10. Afwerking:
  11. Werk de soep af met de kruidige pijnboompitten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui, het knoflook en de takjes tijm glazig.

  7. Voeg de diepgevroren bloemkool toe en bestrooi met de groentebouillon.

  8. Overgiet met 1 L heet water en laat 15 min. garen. Verwijder de takjes tijm en mix tot een gladde soep. Kruid eventueel met peper en zout.

  9. Meng ondertussen het kerriepoeder en het paprikapoeder onder de geroosterde pijnboompitten.

  10. Afwerking:
  11. Werk de soep af met de kruidige pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 128 kcal
Vet 9.5 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 4.5 g
Suiker 3.4 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 4.3 g
Zout 1.3 g

Bekijk het recept digitaal