Bloemkoolsoep met spekjescrumble
Bloemkoolsoep met spekjescrumble

Bloemkoolsoep met spekjescrumble

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 9.7 g
Eiwit 6.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij verse bloemkool in roosjes en snij het preiwit fijn.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Snij het spek in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het fijngesneden preiwit ± 5 min.

  9. Maak intussen de crumble: meng de peterselie met de panko en de spekreepjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. in de voorverwarmde oven tot het spek mooi krokant is.

  10. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de prei en overgiet met de kippenbouillon. Laat ± 10 min. koken. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als ze te dik is.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de crumble.

Tip

Serveer als aperitiefhapje in kleine soepkommetjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij verse bloemkool in roosjes en snij het preiwit fijn.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Snij het spek in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het fijngesneden preiwit ± 5 min.

  9. Maak intussen de crumble: meng de peterselie met de panko en de spekreepjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. in de voorverwarmde oven tot het spek mooi krokant is.

  10. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de prei en overgiet met de kippenbouillon. Laat ± 10 min. koken. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als ze te dik is.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de crumble.

Tip

Serveer als aperitiefhapje in kleine soepkommetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 9.7 g
Eiwit 6.4 g

Bekijk het recept digitaal