- Bewaar

- Bewaar
Bloemkoolsoep met spekjescrumble
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij verse bloemkool in roosjes en snij het preiwit fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snij het spek in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het fijngesneden preiwit ± 5 min.
-
Maak intussen de crumble: meng de peterselie met de panko en de spekreepjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. in de voorverwarmde oven tot het spek mooi krokant is.
-
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de prei en overgiet met de kippenbouillon. Laat ± 10 min. koken. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als ze te dik is.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de crumble.
Serveer als aperitiefhapje in kleine soepkommetjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij verse bloemkool in roosjes en snij het preiwit fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snij het spek in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het fijngesneden preiwit ± 5 min.
-
Maak intussen de crumble: meng de peterselie met de panko en de spekreepjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. in de voorverwarmde oven tot het spek mooi krokant is.
-
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de prei en overgiet met de kippenbouillon. Laat ± 10 min. koken. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als ze te dik is.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de crumble.
Serveer als aperitiefhapje in kleine soepkommetjes.