Bloemkoolsoep met waterkers en zalm
Bloemkoolsoep met waterkers en zalm

Bloemkoolsoep met waterkers en zalm

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 115 kcal
Vet 4.3 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 9.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Knip de blaadjes van de waterkers. Snij de geschilde aardappel in blokjes. Snij de bloemkool in roosjes.

  3. Bereiding:
  4. Breng de gevogeltefond aan de kook met 400 ml water. Voeg er de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes bij. Laat 15 min. koken.

  5. Mix heel fijn, voeg de helft van de waterkersblaadjes toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Doe het ei, de gerookte zalm en de rest van de waterkersblaadjes in een hoge beker en mix. Leng indien nodig aan met wat water.

  7. Breng de soep nog heel even aan de kook en roer er het ei-zalmmengsel door.

  8. Afwerking:
  9. Dien onmiddellijk op met minibroodjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Knip de blaadjes van de waterkers. Snij de geschilde aardappel in blokjes. Snij de bloemkool in roosjes.

  3. Bereiding:
  4. Breng de gevogeltefond aan de kook met 400 ml water. Voeg er de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes bij. Laat 15 min. koken.

  5. Mix heel fijn, voeg de helft van de waterkersblaadjes toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Doe het ei, de gerookte zalm en de rest van de waterkersblaadjes in een hoge beker en mix. Leng indien nodig aan met wat water.

  7. Breng de soep nog heel even aan de kook en roer er het ei-zalmmengsel door.

  8. Afwerking:
  9. Dien onmiddellijk op met minibroodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 115 kcal
Vet 4.3 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 9.9 g

Bekijk het recept digitaal