Bloemkoolsoep met zoete aardappel
Bloemkoolsoep met zoete aardappel

Bloemkoolsoep met zoete aardappel

45 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 29.5 g
Verzadigd vet 17.4 g
Koolhydraat 16 g
Suiker 8.5 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 6.2 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Schil de zoete aardappel en snij in stukken.

  5. Snij de ui in grove stukken.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  8. Pluk de kervel.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Besprenkel de bloemkool met 2 eetl. olijfolie en kruid met het kerriepoeder, zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de zoete aardappel toe en laat 2 min. stoven. Voeg de kippenbouillon toe en laat 15 min. koken.

  13. Voeg de geroosterde bloemkoolroosjes toe (hou enkele roosjes apart voor de afwerking). Giet er de kokosmelk bij en laat nog 5 min. Sudderen op een zacht vuur.

  14. Mix de soep fijn en kruid bij naar smaak.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de soep over de borden.

  17. Werk af met geroosterde bloemkoolroosjes en blaadjes kervel.

  18. Bestrooi eventueel met een beetje kerriepoeder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Schil de zoete aardappel en snij in stukken.

  5. Snij de ui in grove stukken.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  8. Pluk de kervel.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Besprenkel de bloemkool met 2 eetl. olijfolie en kruid met het kerriepoeder, zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de zoete aardappel toe en laat 2 min. stoven. Voeg de kippenbouillon toe en laat 15 min. koken.

  13. Voeg de geroosterde bloemkoolroosjes toe (hou enkele roosjes apart voor de afwerking). Giet er de kokosmelk bij en laat nog 5 min. Sudderen op een zacht vuur.

  14. Mix de soep fijn en kruid bij naar smaak.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de soep over de borden.

  17. Werk af met geroosterde bloemkoolroosjes en blaadjes kervel.

  18. Bestrooi eventueel met een beetje kerriepoeder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 29.5 g
Verzadigd vet 17.4 g
Koolhydraat 16 g
Suiker 8.5 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 6.2 g
Zout 1.4 g

Bekijk het recept digitaal