- Bewaar

- Bewaar
Bloemkoolsoep met zoete aardappel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de zoete aardappel en snij in stukken.
-
Snij de ui in grove stukken.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
-
Pluk de kervel.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Besprenkel de bloemkool met 2 eetl. olijfolie en kruid met het kerriepoeder, zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de zoete aardappel toe en laat 2 min. stoven. Voeg de kippenbouillon toe en laat 15 min. koken.
-
Voeg de geroosterde bloemkoolroosjes toe (hou enkele roosjes apart voor de afwerking). Giet er de kokosmelk bij en laat nog 5 min. Sudderen op een zacht vuur.
-
Mix de soep fijn en kruid bij naar smaak.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over de borden.
-
Werk af met geroosterde bloemkoolroosjes en blaadjes kervel.
-
Bestrooi eventueel met een beetje kerriepoeder.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de zoete aardappel en snij in stukken.
-
Snij de ui in grove stukken.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
-
Pluk de kervel.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Besprenkel de bloemkool met 2 eetl. olijfolie en kruid met het kerriepoeder, zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de zoete aardappel toe en laat 2 min. stoven. Voeg de kippenbouillon toe en laat 15 min. koken.
-
Voeg de geroosterde bloemkoolroosjes toe (hou enkele roosjes apart voor de afwerking). Giet er de kokosmelk bij en laat nog 5 min. Sudderen op een zacht vuur.
-
Mix de soep fijn en kruid bij naar smaak.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over de borden.
-
Werk af met geroosterde bloemkoolroosjes en blaadjes kervel.
-
Bestrooi eventueel met een beetje kerriepoeder.